• Sportul tău, povestea ta!

Viața după handbal. Oana Manea: ”Am afacerea mea, iar pentru 2020 mi-am pus o dorință”

Viața după handbal. Oana Manea: ”Am afacerea mea, iar pentru 2020 mi-am pus o dorință”

Oana Manea (35 ani) s-a retras în urmă cu un an, iar fostul pivot al naționalei are parte de noi provocări după o viață petrecută în handbal.

Pentru ce ai timp suficient să faci în perioada asta?
Pentru multe lucruri. Chiar am prea mult timp la dispoziție. Gătesc, fac curățenie, citesc. Am citit mult în ultima perioadă.

Care este ultima carte citită?
Tocmai am terminat ”Aleasa Prințului” de Christina Dodd. Mi-a plăcut foarte mult.

Ce ți-ai dori să faci și nu poți din cauza pandemiei de coronavirus?
Nu pot să merg la sală. Simt lipsa de mișcare. Mi-am luat acasă o minge medicinală, o coardă elastică, dar aș vrea să merg la sala de forță. Îmi doresc să socializez mai mult, dar mă bucur că am timp pentru noua mea ocupație. Pot spune că am intrat în afaceri.

Despre ce este vorba?
Am o fabrică de gheață. Anul trecut eram la mare cu soțul meu și vedeam că lumea folosește multă gheață atunci când vrea o băutură rece. Și am decis să investesc o parte din banii câștigați într-o fabrică de gheață.

Deci, afacerea nu are nicio legătură cu handbalul?
Pot spune că are. Pe fiecare pungă cu gheață este imprimată imaginea mea, alături de două cuvinte în engleză. Ice și Ball. Și așa am decis alături de soțul meu ca fabrica de gheață să se numească Iceball.

Cum e să nu mai joci handbal?
Încă nu pot spune cu exactitate. M-am lăsat pentru un singur motiv, acela de a avea un copil. Aceasta este dorința mea pentru 2020 și la lucrul acesta mă gândesc în această perioadă, nu am avut timp să conștientizez foarte bine că nu mai merg la antrenamente, la meciuri sau în cantonamente.

Care este cel mai mare regret al carierei?
C
ă am fost la Krim Ljubljana. Mi-am dorit mult să joc în străinătate, dar nu a fost deloc o experiență plăcută.

De ce?
Am stat nouă luni acolo și am avut parte de una dintre cele mai grele perioade din istoria clubului. Cred că am primit banii doar pentru trei luni și aceia au venit cu întârzieri mari. Nici atmosfera din echipă nu era ceea ce mă așteptam sau ce văzusem în România. M-am împrietenit cu colegele abia înainte să plec.

 

Oana Manea – Palmares

Oltchim Rm. Vâlcea: 2001 – 2013
Krim Ljubljana: 2013 – 2014
CSM București: 2014 – 2019

Liga Națională x 12:  2002, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018
Cupa României x 4: 2007, 2011, 2017, 2018
Supercupa României x 4: 2007, 2011, 2015, 2017
Liga Campionilor : 2016
Cupa Cupelor : 2007
Campionatul Mondial: Medalie de bronz – 2015
Campionatul European: Medalie de bronz – 2010

Unde a fost mai frumos, la Oltchim Râmnicu Vâlcea sau la CSM București?
La ambele echipe. Am avut o viață frumoasă la Râmnicu Vâlcea. Acolo am început handbalul. Am stat la cămin, acolo am făcut liceul și am obținut primele performanțe din carieră. Nu pot să uit duelul din 2010 cu Gyor din semfinalele Ligii Campionilor pe care l-am câștigat și am ajuns în finală. La CSM, am reușit să câștig Liga Campionilor în 2016. La ambele echipe m-am simțit foarte bine.

Care este cea mai bună prietenă din handbal?
Am două. Aurelia Brădeanu și Iulia Curea. Cu Mica (n.r. Aurelia Brădeanu) am stat în cameră la Oltchim, la CSM și la națională. Este o prietenie veche. Cu Iulia, la fel. Suntem amândouă născute în zodia Berbec

Ce meserie ai fi făcut, dacă nu jucai handbal?
Îmi este foarte greu să spun. Am făcut sport toată viața. Am sportul în sânge. Tatăl meu a jucat fotbal la Steaua, la Sportul Studențesc, apoi a fost antrenor. Am crescut printre fotbaliști, iar dacă nu făceam handbal, probabil mă apucam de fotbal.

Cine este sportivul preferat?
Lionel Messi.

Cine este handbalistul preferat sau handbalista prefertă?
Mikkel Hansen.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *