• Sportul tău, povestea ta!

Vânzarea de biciclete a explodat în Australia

Vânzarea de biciclete a explodat în Australia

Australienii sunt considerați un popor sportiv, dar au devenit unul și mai sportiv după experiența Coronavirus. Vânzarea de biciclete a explodat în Australia.

Australienii au luat cu asalt magazinele cu biciclete. Cele care au prețuri între 500-1500 de dolari nu apucă să stea prea mult la vânzare, că sunt repede cumpărate. “În 45 de ani de când merg pe bicicletă nu am văzut așa ceva. Avântul luat de comerțul cu biciclete în această perioadă este uluitor”, a declarat în presa de la Antipozi Stephen Hodge, fost ciclist în Turul Franței. Cei care au afaceri cu biciclete își freacă mâinile de bucurie. Martie și aprilie au fost două luni excelente pentru ei.

O mulțime de magazine au vândut teribil de multe biciclete de femei și de copii. Am văzut și clienți care au plecat cu 4 biciclete: câte una pentru fiecare membru al familiei” – Peter Bourke, CEO Bycicle Industries Australia

Ca și în România, sălile de fitness și de forță din Australia au fost închise, astfel că o tură pe două roti a reprezentat cel mai la îndemână mod de a face mișcare, mai ales că pistele de biciclete sunt un lucru obișnuit la Antipozi. Una dintre cele mai mari companii care vinde biciclete și accesorii în Australia, Bike Exchange, a înregistrat o creștere a vânzărilor în lunie martie și apriie de aproape 300%. Cei de la Giant Sydney au anunțat că în fiecare zi de sâmbătă din ultimele trei săptămâni au avut vânzări, în medie, de 40.000 de dolari. în mod normal, înasările nu ar fi sărit de 10.000 de dolari.

De altfel, un studiu făcut recent a arătat că numărul de persoane care au utilizat pistele de biciclete din Melbourne a crescut cu 270% față de noiembrie 2019. În Sidney, creșterea a fost de 60%, iar în Brisbane de 50%.

42% – REPREZINTĂ SCĂDEREA ÎNCREDERII ÎN TRANSPORTUL ÎN COMUN ÎN AUSTRALIA

Aceste statistici au determinat autoritățile să ia măsuri și să delimiteze tot mai multe piste temporare de biciclete. 12 kilometri de astfel de piste vor fi marcate în Melbourne. În plus, primăriile pot aplica pentru granturi de 100.000 de dolari pentru astfel de proiecte pe termen scurt și până la 1 milion de dolari pentru proiecte pe termen mediu și lung destinate cicliștilor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *