• Sportul tău, povestea ta!

Ultra Race România, primul ultramaraton de tip survival race din țara noastră

Ultra Race România, primul ultramaraton de tip survival race din țara noastră

Ultra Race România promite spectacol și în 2021. 250 de kilometri în câteva dintre cele mai sălbatice zone ale țării îi așteaptă pe concurenți în august 2021. Până atunci, organizatorii au anunțat cursa de Halloween din acest an, de pe 31 octombrie, cu o lungime de 21 km.

Ultra Race România este primul ultramaraton de tip survival race organizat în țara noastră.  Este doar a treia competiție de acest tip din România, în condițiile în care la nivel mondial sunt organizate alte 30 de astfel de evenimente de anduranță.

Ultra Race România – Șase etape în șapte zile 

 

Concurenții trebuie să parcurgă 250 km într-un interval de 7 zile. Vor avea loc 6 etape, în care participanții vor trebui să alerge un rucsac în care vor trebui să aibă toate cele necesare supraviețuirii (mâncare, produse medicale și de igienă personală). Prima ediție a Ultra Race România era programată în acest an, însă a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Concursul va avea loc în zona Buzăului, în perioada 9-15 august 2021. Cea mai solicitantă etapă va fi a patra, de 86 km, în timp ce etapa de final va avea 17 km.  Ediția 2020 nu a fost amânată,ci s-a transformat într-una virtuală cu peste 180 de participanți din toată lumea. 

Ultra Race nu se va încheia însă aici. Pe 16 și 17 august, organizatorii au anunțat că îi vor plimba pe participanți prin câteva dintre cele mai fascinante locuri din România. Ultramaratoniștii vor trece prin locuri precum Lacul vulturilor, Cașoca, cascada comorilor, Prințesa Lera din Valea Chiojdu, Țara Luanei și Poarta lui Dumnezeu, Vulcanii noroioși și Pietrele vii. Evenimentul este organizat de Andrei Gligor, Daniel Nica , Beatrice Ionescu și Edi Hîrjoi.  Gligor e singurul român care a alergat ultra maratoane de acest gen pe toate continentele.

Cursă de Halloween organizată în acest an

 

Până la competiția de anul viitor, organizatorii Ultra Race România au pus la cale pentru acest an o cursă de Halloween, pe care au intitulat-o Halfoween Challenge” ( https://www.facebook.com/events/2866562680241098/ ). Competiția va fi pe 31 octombrie, va avea 21,1 km, iar oricine cu vârsta între 18 și 75 de ani se poate înscrie gratuit la cursă până pe 30 octombrie, la ora 20:00.

 

Ultra Race Romania

Webhttps://ultraraceromania.ro/
Facebookhttps://www.facebook.com/ultraraceromania/
Instagramhttps://www.instagram.com/ultraraceromania/
Y
outubehttps://www.youtube.com/channel/UCA9215zTYhIxeOuEtDtftag


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *