• Sportul tău, povestea ta!

Traseu spectaculos pentru Turul Ciclist al României 2021

Traseu spectaculos pentru Turul Ciclist al României 2021

Turul Ciclist al României se va desfășura și în acest an, iar organizatorii vin cu noutăți. A 54-a ediție a acestei competiții le va propune participanților traversarea României de la Vest la Est, plecarea fiind la Timișoara, iar finalul în Capitală.

Conform organizatorilor, aproximativ 120 de cicliști vor fi prezenți la startul Turului României, programat pe 31 august. Prologul se va desfășura la Timișoara și va fi urmat de 5 etape:

  • Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva
  • Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
  • Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov
  • Etapa 4 (4 septembrie): Brașov – Cheia – Ploiești – București
  • Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București.

În total, cicliștii vor avea de parcurs peste 800 de kilometri și vor admira, pe cât posibil, câteva atracții fabuloase ale României. Traseul va trece pe lângă Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, Castelul Bran și Cetatea Dacică de la Căpâlna. Mai mult, o serie de biserici fortificate din Transilvania vor încânta privirile competitorilor. Aceștia vor avea o zi dificilă pe 2 septembrie, când va avea loc Etapa Regină, cu cățărările spre Păltiniș.

Sport background. Athletic man cycling road bike.

20 de echipe s-ar putea afla la start. Delko, formația lui Edi Grosu, Wildlife Generation Pro Cycling, echipa din care face parte Serghei Țvetcov, Bardiani CSF Faizane, Felbermayr-Simplon Wels și-au manifestat interesul pentru participarea la Turul României. „Traversăm o perioadă fastă din punct de vedere al performanței prin victoriile lui Serghei Țvetcov în 2018 și Edi Grosu în 2020. Sperăm ca tot mai mulți tineri cicliști să vadă această competiție ca pe o rampă de lansare în <lumea mare>. Turul României reprezintă o bună carte de vizită pentru țara noastră și este emblema sportului cu pedale din România”, a declarat Cătălin Sprinceană, vicepreședintele Federației Române de Ciclism.

Pentru al treilea an consecutiv, sponsor principal va fi Auchan. „Suntem încântați să continuăm tradiția acestui eveniment emblematic pentru sportul românesc și ne bucurăm să avem parte și anul acesta de un traseu spectaculos, menit să evidențieze frumusețile țării și turismul local. Împreună cu Federația de Ciclism ne propunem să creștem acest eveniment pentru a deveni unul de referință internațională, similar celor din tările cu mare tradiție. Vrem să arătăm tuturor frumusețile României, dar și să încurajăm românii să adopte un stil de viață si mai activ și sănătos”, a evidențiat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

 


Detalii eveniment


Data început: 31 Aug 2021
Data final: 05 Sep 2021
Website:
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Timiş
Localitate: Timișoara


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *