• Sportul tău, povestea ta!

Top 10 filme cu și despre sport pe care să le vezi în vreme de Coronavirus

Top 10 filme cu și despre sport pe care să le vezi în vreme de Coronavirus

Obligați de Coronavirus, oamenii au văzut că nu este simplu să stai acasă zile la rând, dar filmele reprezintă una dintre cele mai bune modalități pentru a petrece plăcut timpul în perioada de carantină, izolare sau protecție.

Unele dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei au avut ca subiect sportul. Mai toate au la bază povești reale și, nu întâmplător, au fost vizionate de zeci de milioane de oameni. Așa că, dacă ești pasionat de sport și ți-ai propus să stai acasă, îți recomandăm 10 super filme care sunt în strânsă legătură cu sportul.

Chariots of Fire – este povestea a doi atleți (creștinul Eric Liddell și evreul Harold Abrahams) care concurează sub steagul Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Paris din 1924. Cei doi îi au rivali pe sportivii americani, dar câștigă fiecare medalia de aur și sunt primiți acasă ca niște eroi.
Breaking Away – ne arată traseul parcurs de 4 prieteni buni din liceu, care se folosesc de ciclism pentru a scăpa de eticheta de Provinciali.
The Loneliness of the Long Distance Runner – reprezintă povestea unui tânăr care își descoperă talentul de alergător de mare distanță încă din școală.
The Jericho Mile – un prizonier își regăsește motivația prin alergat. Nu se integrează într-o echipă, ci ia totul pe cont propriu.
Personal Best – o poveste inspirațională despre Mariel Hemingway, un talentat pentatlonist, care se antrenează inclusiv în dunele din California.
On the Edge – personajul principal are ocazia de a se reabilita după o greșeală și face aceasta prin intermediul sportului. Peisajele montane și traseele de alergat sunt spectaculoase în acest film din 1986.
Forrest Gump – un film fabulos, în care alergarea are un rol determinant. “Run, Forrest, run!”rămâne una din replicile monumentale ale istoriei cinematografice.
RAD – pasiunea pentru BMX depășește nevoia de a termina toate examenele. Este exact ce i s-a întâmplat lui Cru Jones, protagonistul acestei pelicule.
A Sunday in Hell – orice ciclist știe că Paris-Roubaix este cea mai grea cursă din circuit. O combinație de sudoare, sânge și noroi i-a pus în mare dificultate pe toți cicliștii legendari.
Touch the Wall – un documentar special care urmărește parcursul lui Missy Franklin, câștigătoare a 5 medalii olimpice la înot


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *