• Sportul tău, povestea ta!

Top 10 români la Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci este în top

Top 10 români la Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci este în top

România are un total de 307 medalii cucerite la Jocurile Olimpice. Cu o singură excepție, toate celelalte au fost obținute la edițiile de vară ale Jocurilor. Nadia Comâneci este lider în clasamentul pe medalii. A urcat de nouă ori pe podium după ce a particiat la două ediții: Montreal 1976 și Moscova 1980. România a obținut rezultate extraordinare de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice de Vară. Este pe locul 16 în clasamentul all-time al țărilor medaliate, iar un aport important l-au avut campionii campionilor. Adică Top 10 români la Jocurile Olimpice. Ei au cucerit 64 de medalii.

 

1. Nadia Comăneci (Gimnastică) – 9 medalii (5 aur, 3 argint, 1 bronz)


2. Elisabeta Lipă (Canotaj) – 8 medalii (5 aur, 2 argint, 1 bronz)3. Georgeta Damian (Canotaj) – 6 medalii (5 aur, 1 bronz)


4. Ivan Patzaichin (Caiac Canoe) – 7 medalii (4 aur, 3 argint)


5. Doina Ignat (Canotaj) – 6 medalii (4 aur, 1 argint, 1 bronz)

Top 10 români la Jocurile Olimpice


6. Ecaterina Szabo (Gimnastică) – 5 medalii (4 aur, 1 argint)


7. Viorica Susanu (Canotaj) – 5 medalii (4 aur, 1 bronz)8. Daniela Silivaș (Gimnastică) – 6 medalii (3 aur, 2 argint, 1 bronz)


9. Simona Amânar (Gimnastică) – 7 medalii (3 aur, 1 argint, 3 bronz)


10. Constanța Burcică (Canotaj) – 5 medalii (3 aur, 1 argint, 1 bronz)

Așadar, Nadia Comăneci conduce  acest clasament al medaliaților români de la Jocurile Olimpice, acolo unde și alți sportivi au reușit să bucure cu performanțele lor.

Anul acesta, Jocurile Olimpice sunt programate să aibă loc în perioada 23 iulie 2021 – 8 august 2021. Ar fi trebuit să se desfășoare  în 2020, dar au fost amânate pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Tokyo a fost desemnat oraș gazdă în cadrul celei de-a 125-a Sesiuni a CIO, desfășurată la Buenos Aires, Argentina pe 7 septembrie 2013. Celelalte orașe finaliste au fost Istanbul (Turcia) și Madrid (Spania). Tokyo a mai organizat și ediția din 1964 a Jocurilor de vară și astfel va deveni al cincilea oraș (și primul din Asia) care organizează de mai multe ori JO.

 


6 thoughts on “Top 10 români la Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci este în top

  1. Clasamentele, statisticile, pot fi, de multe ori, subiective! Meritele fiecaruia dintre cei mentionati sunt mult mai mari in raport cu bucuria transmisa noua, conationalilor, care ne regasim in fiecare succes al lor! Mass-media trebuie sa permanetizeze si sa alimenteze orice buna cunoastere a celor ce ne-au inaltat in mod real! Si asta nu numai in domeniul sportiv, n Felicitarioi avand nevoie de repere, valori, care au probat, pe viu, atasamentul pentru spiritul in care au ales sa se exprime! Felicitari tuturor celor mentionati, dar si numerosilor celorlalti pe care ii cinstim pentru aceleasi idealuri!

  2. DANIELA SILIVAS o consider cea mai productiva gimnasta romanca ea participand la Seul 1988. Ea a fost defavorizata la individual in favoarea Elena Șușunova (decedata in 2018 – Dumnezeu s-o ierte ) unde a luat argintul dar s-a razbunat la aparate unde a cucerit 3 medalii de aur . barna, paralele,sol si bronz la sarituri. Este casatorita din 2003 la Atlanta si are 3 trei copii. VA UREZ MULTA SANATATE STIMATA DOAMNA DANIELA SILIVAS HARPER.

  3. Mesajul dvs.*AȚI UITATO PE HALEP . LA CÂT O PUPAȚI VOI IN SPATE , MERITA ȘI EA UN LOC , POATE … LOCUL 200 . AM UITAT . EA NU MERGE LA OLIMPIADE CĂ O ÎNȚEAPĂ ȚÂNȚARU ȘI NU MAI FACE COPII . VOI CONTINUAȚI ȘI PUPAȚIO-N SPATE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *