• Sportul tău, povestea ta!

Ți-au anulat competiția? Nicio problemă. Iată cum păcălești coronavirusul!

Ți-au anulat competiția? Nicio problemă. Iată cum păcălești coronavirusul!

A devenit o problemă mondială anularea competițiilor sportive. Nu doar cele pentru profesioniști, dar și concursurile organizate pentru amatori. Fie că este vorba de o simplă alergare, un maraton, un semimaraton, mud, mtb, o cursă de 1k sau 5k, toate au avut de suferit de pe urma coronavirusului.

Ordonanța Guvernului României emisă în urma înmulțirii numărului de persoane infectate cu coronavirus a făcut ca toate competițiile de masă din perioada următoare să fie amânate sau anulate. Concursurile din luna martie sunt cele mai afectate. Băneasa Forest Run este unul dintre exemple. Ar fi trebuit să se desfășoare pe 22 martie 2020, iar organizatorii au decis mutarea competiției pe 24 mai 2020.

Martie devine astfel luna fără competiții, dar sunt multe soluții pentru a face mișcare în aer liber. Iată cele mai simple cinci idei pentru cei care vor să fie activi și să respecte recomandările autorităților.

1. Găsește cea mai apropiată pădure de orașul tău și dă drumul la mișcare. Cu siguranță, acolo nu a ajuns coronavirusul. Nimic nu poate fi mai bun decât o alergare printre copacii de abia înmuguriți.

2. Fă un drum până la mare! Poți începe cu o alergare pe o plajă pustie, ceva aerosoli și să închei cu o masă pe plajă. Obligatoriu, mâncarea să fie adusă de acasă, ca să nu intri în contact cu nimeni.

3. Du-te la munte și alege o pajiște alpină sau un loc la margine de pădure. O să găsești suficient spațiu pentru tine și câțiva prieteni ca să organizați propria voastră cursă de 5k.

4. Fă o tură cu bicicleta la margine de oraș! Fie că e un drum comunal izolat sau unul printre culturi, sunt șanse foarte mari să fii singurul om pe o rază de câțiva kilometri.

5. Terenurile de sport ale școlilor sau bazele sportive sunt o variantă de luat în calcul, după ce cursurile au fost suspendate. Mai ales la primele ore ale dimineții. Indiferent cât de mult le place sportul copiilor, nu vor da buzna imediat după răsărit ca să joace fotbal sau baschet pe terenul de la școala lor.

Foto: freepik.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *