• Sportul tău, povestea ta!

Surprize pentru participanții la Roșia Montană Marathon 2021

Surprize pentru participanții la Roșia Montană Marathon 2021

Roșia Montană Marathon se pregătește pentru ediția a opta, programată între 25 și 27 iunie. Organizatorii prezintă maratonul ca pe un eveniment sportiv, ecologic și socio-cultural.

Pe lângă alergarea pe frumoasele cărări ale locului, participanții se vor putea delecta și cu alte activități, care să le confere o experiență de neuitat.

Iubitorii de alergare montană pot alege între trei probe – Maraton, Semimaraton și Crosul de 11 km. Fiecare se va putea bucura pe traseu de unele dintre cele mai frumoase peisaje din Munții Apuseni – Piatra Corbului, Masivul Cârnic, Tăul Mare, Valea Cornei, Detunata Golașă.

Organizatorii doresc și promovarea proiectului Drepturilor Naturii în România, prin care Natura să fie recunoscută ca o ființă vie cu drepturi juridice. Roșia Montană e considerată locul de renaștere a conștiinței ecologice din România.

Maratonul este și o punte de legătură între proiectele locale și cei care vin aici. ,,Cercetași Roșia Montană”, ,,Made in Roșia Montană” și ,,Adoptă o casă” sunt trei proiecte sociale în care participanții se pot implica.

Roșia Montană Marathon 2021

Nu vor lipsi nici momentele artistice. Va fi organizat un concert de muzică, la fel ca și în anii precedenți, când printre invitați au fost Florin Ștefan Band, Magda Pușkaș, trupa Blue Velvet, Johnny King, Rareș Andrei Păuna și Bianca Lupșă.

Nu vor lipsi nici tururile de mină, prin care turiștii pot vizita Galeriile Romane, cele mai lungi galerii din Europa. Acestea au fost pe lista tentativă a UNESCO, însă Guvernul României a cerut în 2018 ca acestea să fie scoase.

Câștigătorii celor trei probe vor primi premii în bani:
– Locul 1 Maraton, masculin și feminin: 400 lei
– Locul 1 Semimaraton, masculin și feminin: 250 lei
– Locul 1 Cursa de 10 km, masculin și feminin: 100 lei

Câștigătorii Maratonului vor primi și un trofeu sculptat în lemn.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *