• Sportul tău, povestea ta!

Sportul american – afectat grav de pandemia de coronavirus. Pierderi de sute de milioane de dolari

Sportul american – afectat grav de pandemia de coronavirus. Pierderi de sute de milioane de dolari

Federațiile sportive din Statele Unite resimt din plin criza creată în urma pandemiei de coronavirus. Stoparea competițiilor și amânarea Jocurilor Olimpice au determinat luarea unor măsuri drastice.

Federația de ciclism a renunțat la aproape jumătate din personal. 30 de oameni din totalul de 70 au fost concediați, în timp ce federația de canotaj a renunțat la o treime din angajați. Cei care au rămas vor primi salarii reduse. Experții avertizează că este doar începutul. Aceste federații au fost primele care au luat aceste decizii, pentru se numără printre cele mai sărace.

200 de milioane de dolari care nu mai există

Comitetul Olimpic din Statele Unite ar fi trebuit să primească în acest an 200 de milioane de dolari de la NBC, televiziunea deținătoare de drepturi. Doar că, dacă nu vor fi Jocuri, nu vor fi nici bani.

Suma era vitală pentru tot sportul american. De exemplu, în 2016, anul Jocurilor Olimpice de la Rio, federația de ciclism a primit 2 milioane de dolari de la Comitetul Olimpic, cea de scrimă 900.000 de dolari, iar cea de gimnastică 3 milioane de dolari.

Există două variante salvatoare

Conducerea Comitetului Olimpic din Statele Unite le-a propus celor de la NBC să vireze o parte din sumă încă din acest an, deși competiția va fi abia la anul. Chiar dacă nu pare o idee bună, deținătorii de drepturi sunt ”forțați” să achite o parte din bani. Ecuația este simplă. Dacă Statele Unite nu va avea sportivi bine pregătiți, nu va câștiga medalii multe, iar asta înseamnă un rating mai mic și încasări mai mici din publicitate.

A două variantă de rezervă este un fond creat după J.O. de la Los Angeles din 1984 pentru a finanța sporturile olimpice. Conform ultimului raport financiar, în conturi sunt 185 de milioane de dolari, dar comitetul încearcă să retragă cât mai puțini bani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *