• Sportul tău, povestea ta!

Spectacol la „Alergăraș în Făgăraș 2021”. Nouă curse programate de organizatori

Spectacol la „Alergăraș în Făgăraș 2021”. Nouă curse programate de organizatori

Organizatorii „Alergăraș în Făgăraș 2021” au pornit înscrierile pentru cele nouă curse programate în acest an, în luna iunie. „Traseele noastre ies de pe drumuri și caută senzațiile vizuale și provocările fizice”, au anunțat oamenii care pun la cale următoarele curse:

Belvedere XL – trail, 40 km
Belvedere – trail, 20 km
Crosul Făgărașului – urban, 10 km
Crosul Cetății – urban, 5 km
Crosul Dedienne – urban, 3 km
Bucuria Alergării – urban, 1 km
Voinicel – urban, 300 m
Cursa Generațiilor, urban, 1 km
Ștafetă – urban, 3 x 2 km

Spectacol la „Alergăraș în Făgăraș 2021”. Nouă curse programate de organizatori

5 iunie 2021 este data la care vor avea loc cursele, întinse pe o distanță de 20,10 km, cu o diferență de nivel de 630 de metri. Patru ore și 40 de minute este timpul limită pe care îl vor avea la dispoziție cei maximum 200 de sportivi care se vor putea înscrie.

„Făgărașu-i Făgăraș! … chiar și pe deal. Intensitate, variație, spectacol vizual. Asta-i cursa Belvedere. O cursă ce te ține-n priză cu variații de relief și de ritm, în care ”riști” să te simți ca-ntr-o cursă pe munte, deși alergi pe deal. Începi alergând prin lunca domoală a Oltului, apoi dai peste o pantă mai provocatoare decât ai întâlnit în cursele montane.

 

Alergi pe creasta dealului și te bucuri de spectacolul vizual al Țării Făgărașului, de munții cu urme de zăpadă pe creste, depresiunea cu satele răsfirate ca un puzzle, lunca și delta Oltului, Podișul Transilvan …și cobori brusc pe o muchie, treci printr-o ”junglă” cu liane, prin care-am croit drum … urci altă muchie și ajungi la cel mai fain punct de belvedere din zonă, cobori următoarea muchie pentru a urca alta, printr-o vie părăsită, alergi pe creasta dealului cu orașul sub privire, cobori printr-o lutărie … Ai prins ideea și ne oprim aici cu descrierea, dar fii atent la alergarea prin pădurea de stejar, să nu sperii căprioarele pe care le-ntâlnim deseori pe-acolo, iar la final pregătește-te de aplauze când faci turul Cetății Făgăraș”, este descrierea traseului, făcută de organizatorii „Alergăraș în Făgăraș – Belvedere 2021”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *