• Sportul tău, povestea ta!

Shake-ul proteic – sănătos și rapid

Shake-ul proteic – sănătos și rapid

Pandemia de coronavirus și măsurile impuse de Guvern dau senzația că zilele petrecute acasă, par mai lungi. Așa că, poți avea mai multe sarcini pe lista lucrurilor de făcut acasă. Și putem pune rămășag că ți-ai propus să gătești mai mult. Și mesele să fie gustoase și sănătoase. Însă, nu uita de rețetele rapide de shake-uri proteice, care să își susțină activitatea fizică desfășurată în casă și să îți ofere energie pentru tot ce ai în plan să faci.

Asigură-te că ai cumpărat ingredientele potrivite și, cu puțin efort, poți face zilnic băuturi gustoase și hrănitoare. Fructele și legumele îți vor oferi vitaminele și mineralele esențiale, diverse tipuri de nuci și semințe sunt bune pentru proteine, iar lichid poți pune după preferințe. Lapte degresat, de origine animală sau vegetală, de soia, cocos sau migdale, suc proaspăt de fructe sau apă.

Alege mereu fructele și legumele de sezon. Sunt cele mai sănătoase. Pentru arome poți pune cardamon, mentă, fructe deshidratate. Și pentru un plus de sănătate, poți pune pudre diverse, naturale și nutritive.

Pudra de maca
Maca este o sursă de tiamină (B1), riboflavină (B2), vitamina B6, calciu și fier care contribuie la menținerea energiei metabolismului. Conține zinc care ajută la fertilitate și reproducere, precum și la menținerea unui nivel normal de testosteron în sânge. Pe lângă acestea, riboflavina și zincul contribuie la reglarea activității hormonale și ajută la reducerea oboselii și a extenuării.

Spirulina
Spirulina regenerează prin bogatul său conţinut în nutrienţi naturali, compensează deficienţele datorate dietei zilnice, este o sursă valoroasă de aminoacizi esenţiali, necesari dezvoltării organismului aflat în perioada de creştere şi dezvoltare. De asemenea, spirulina este suplimentul ideal pentru regimurile lacto-vegetariene, proteinele uşor asimilabile asigurând tot necesarul de aminoacizi esenţiali.

Pudra de cânepă
Pudra proteică din semințe de canepă naturală este un supliment proteic ideal pentru sportivi vegetarieni și vegani, precum si pentru persoanele ale căror probleme de sănătate impun o dietă cu un conținut redus sau lipsit de proteine animale.

Indicații de preparare
Folosește un blender sau un mixer manual ca să omogenizezi compoziția. Dacă în shake sunt adăugate prea multe fibre și semințe, recomandarea specialiștilor ar fi să bei și puțină apă, ca să ajute la digestie. Dacă folosești nuci, alune, migdale, semințe crude, fulgi de ovăz sau fructe uscate, hidratează-le peste noapte în apă. Se vor amesteca mai ușor cu celelalte ingrediente.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *