• Sportul tău, povestea ta!

Sfaturi de la un nou star de XCO

Sfaturi de la un nou star de XCO

Răzvan Grec este unul din starurile în devenire ale MTB din România. Legitimat la CSU Scott Procycling, unde mai activează, printre alții, Lucian Logigan și Tudor Oprea, Răzvan a participat în 2020 la prima sa etapă de Cupă Mondială, de la Nove Mesto, dar și la Europeanul de XCO.

În țară, a devenit vicecampion național de juniori la XCO și a câștigat ambele etape ale Cupei Naționale de XCO. Pentru a face față și a atinge asemenea performanțe, Răzvan Grec s-a antrenat din greu. A explicat chiar el.

„Antrenamentul meu diferă foarte mult în funcție de mai mulți factori: concursurile la care voi participa, perioada din an etc. Pentru a fi un rider complet, trebuie să mă antrenez atât specific, cu bicicleta, cât și la sală. În timpul sezonului folosesc în mare parte MTB-ul la antrenamente, iar cursiera o păstrez pentru zilele ușoare, când fac doar un rulaj ușor.

Pe de altă parte, în această perioadă de <<off-season>> folosesc mai mult cursiera, iar când condițiile meteo chiar nu îmi permit să ies afară la antrenament, folosesc un indoor trainer.

Pe lângă antrenament, alimentația joacă un rol foarte important în a-mi atinge obiectivele, ea variind în funcție de antrenamentul pe care îl fac în ziua respectivă. La fel de important ca antrenamentul și alimentația este și odihna”, a declarat Răzvan pentru site-ul Federației Române de Ciclism.

După 3 ani de competiții, Răzvan Grec și-a setat obiectivele pentru 2021: „Obiectivele principale sunt participarea la Campionatele Naționale, Cupa Națională, dar și etape din Cupa Mondială”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *