• Sportul tău, povestea ta!

Secretele sportive ale Roxanei Ciuhulescu. ”Am fost la lotul național, visam să ajung la campioana Europei”

Secretele sportive ale Roxanei Ciuhulescu. ”Am fost la lotul național, visam să ajung la campioana Europei”

Când spui Roxana Ciuhulescu, te gândești imediat la mașini, la ProMotor, la cai putere. Toate acestea reprezintă marea pasiune a Roxanei, dar sportul și exercițiile fizice sunt la fel de importante pentru prezentatoarea de la ProMotor. Nu a luat pauză de la mișcare nici când a fost însărcinată, iar acum nici nu se pune problema să reducă ritmul din cauza pandemiei de coronavirus.

Cât de des faci sport?
De cel puțin trei ori pe săptămână. Iubesc să fac sport. Ador cycling-ul, zumba, kickboxing-ul, dar si aqua gym. Orice mișcare mă face să mă simt bine. Mi-a plăcut încă din copilărie. Am jucat handbal la nivel profesionist. Am fost si la lotul național, dar accidentările au fost marea problemă. Am avut ruptură de ligamente, probleme la menisc și la rotulă. Visul meu era să ajung la Hypo Bank Viena, echipă care a dominat handbalul feminin în adolescența mea. Hypo Viena a câștigat de opt ori Liga Campionilor: 1989, 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1998, 2000


Roxana Ciuhulescu – dreapta jos – în lotul echipei de handbal feminin de la Antilopa

Pe ce post jucai?
Am fost inter la echipa de club, Antilopa București, și pivot la echipa națională. Am renunțat la handbal din cauza accidentărilor, dar nu am renunțat să fac mișcare. În ultimii ani am participat la multe curse de alergare. Am luat startul la Bucharest International 10 K, Win for Life, Marathon DHL, Habitat For Humanity.

Care este sportul preferat?
Kickbox. Am fost foarte pasionată acum câțiva ani. Am urcat și în ring de două ori.

Care este palmaresul tău?
Victorii pe linie. Nu am aruncat niciodată prosopul. Este posibil ca mănușile să îmi fi purtat noroc. Le-am primit de la ”Titi Prosop” (Titi Tudor), fostul antrenor al lui Leonard Doroftei.

A fost vreun sport pe care ți-ai dorit să îl faci, dar nu ai putut?
Da. Am jucat volei la Dinamo, dar accidentările din perioada de handbal au recidivat și nu am putut continua. Acum joc catchball. Seamănă mult cu voleiul și chiar ar fi trebuit să merg la Campionatul Mondial și să reprezint Româmia, dar competiția a fost anulată din cauza pandemiei de corornavirus. Mă mulțumesc cu mult cycling.

 

Cum arată meniul tău ca să te menții în formă?
Încerc să evit făinoasele. Pâinea, în special, dulciurile și sucurile dulci. Am un metabolism bun, dar nu profit de acest lucru. Salata verde este alimentul de bază.

Cum sărbătorești 1 Mai, cu mici sau cu sport?
De 1 Mai îmi permit să fac o pauză de la mișcare. Și chiar nu pot refuza o porție de mici. 1 Mai trebuie sărbătorit ca la carte. Și la ProMotor m-am pregătit pentru ziua asta. Am făcut un material despre una dintre mașinile cu care Nicolae Ceaușescu defila în zile de sărbătoare. Este vorba este un Aro 244, produs 100% în România. M-a impresionat și pe mine povestea acestei mașini fabricată în 1987 și care are încă din fabricație trapă electrică și aer condiționat.

ARO 244 Prezidențial: Test drive de 1 mai cu mașina de protocol a lui Ceaușescu

Cum este din nou la Promotor după atâția ani?
Este foarte bine. Am început în 2000 și am făcut emisiunea până în 2013. Au fost 7 ani de pauză, după care am revenit. Este emisiunea care mi-a venit mănușă și pot spune că mi-am luat toate categoriile și atestatele datorită ei. Este o plăcere să intru pe www.promotor.ro și să văd noile apariții auto, reportaje sau informări despre taxele auto și noile norme de poluare.

Care sunt oamenii din sport care te-au impresionat de-a lungul timpului?
Simona Halep, Ion Țiriac și Ilie Năstase. Pe Simona am întâlnit-o de trei ori și este foarte naturală. Pot spune că am remarcat la ea bunul simț. Se comportă ca un om simplu, deși este foarte populară.

Ion Țiriac este un model de viață și am avut șansa de a fi invitată de fiecare dată când s-a întâmplat ceva important la galeria sa de mașini – Țiriac Collection.

Ilie Năstase este foarte haios. Am 1.92 metri și, de fiecare dată când ne întâlnim, se urcă pe un scaun sau pe un corp mai înalt ca să mă salute.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *