• Sportul tău, povestea ta!

Se bate recordul la Bucharest Marathon? Vedem duminică

Se bate recordul la Bucharest Marathon? Vedem duminică

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon se va disputa în condiții speciale în acest an. Din cauza pandemiei de Covid-19, numărul participanților a fost limitat la 250. Toți alergători profesioniști, pentru care această competiție, prevăzută pentru 11 octombrie, reprezintă ocazia de a obține un loc într-un clasament acreditat internațional, care să le permită calificarea pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

Un punct de atracție va fi încercarea de a depăși recordul competiției. Acesta a fost stabilit anul trecut de Hosea Kipkemboi, din Kenya, care a parcurs cei 42,195 kilometri în 2 ore, 10 minute și 51 de secunde. De altfel, kenyenii sunt vedetele Maratonului București. De la prima ediție, din 2008, nu mai puțin de 11 curse au fost câștigate de sportivi din această țară. Una singură i-a revenit un etiopian, Tekla Getu, în 2011. Anul trecut a adus și o altă premieră. Ambii câștigători au fost din aceeași țară, Sophia Chesire impunându-se la proba feminimă, în 2 ore, 33 de minute și 36 de secunde.

Sportivii care ar fi vrut să participe la cursa din acest an, dar nu au putut fi acceptați, au fost automat înscriși pentru cursa de anul viitor. În plus, pot participa la cursa virtuală, care are loc între 11-18 octombrie. Astfel, participanții la RunRomania Virtual Run Week pot alege din cele 5 curse propuse: 42 km, 21 km, 15 km, 10 km sau 5 km. Înregistrarea timpului se va face prin intermediul aplicației #RunRomania. Mai multe informații pot fi găsite pe www.bucharest-marathon.com.


Detalii eveniment


Data început: 11 Oct 2020
Website: https://runinbucharest.com
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Bucureşti
Localitate: București


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *