• Sportul tău, povestea ta!

Schimbare importantă în Turul Spaniei

Schimbare importantă în Turul Spaniei

Organizatorii Turului Spaniei au decis ca ediția din acest an să nu mai aibă startul în Olanda. Primele trei etape erau programate în regiunile Utrecht și Brabantul de Nord, dar spaniolii și olandezii au decis anularea lor.

După anularea primelor trei etape din Olanda, organizatorii Turului Spaniei au decis ca startul să fie dat la Burgos. Etapele programate în Olanda vor fi luate în considerare pentru următoarea ediție. Uniunea Ciclistă Internațională va lua în discuție reconfigurarea calendarului. La Vuelta ar trebui să se desfășoare în perioada 14 august – 6 septembrie, dar oficialii au primit propunerea ca turul să fie între 29 august și 20 septembrie sau în luna octombrie .

Turul Spaniei 2020 – Ediția cu numărul 75

 

“Startul La Vuelta 20 din Olanda era un proiect conceput ca o mare petrecere de vară. În faţa imposibilităţii asigurării concretizării planurilor pentru startul oficial al cursei, cu toate garanţiile pentru un astfel de eveniment, La Vuelta a preferat să solicite anularea startului oficial”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. În mod normal, startul era programat la Utrecht, la 14 august.

Câștigătorii Turului Spaniei din ultimii 10 ani

2019 – Primoz Roglic
2018 – Simon Yates
2017 – Chris Froome
2016 – Nairo Quintana
2015 – Fabio Aru
2014 – Alberto Contador
2013 – Chris Horner
2012 – Alberto Contador
2011 – Chris Froome
2010 – Vincenzo Nibali


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *