• Sportul tău, povestea ta!

Șase atleți români vor participa la Mondialele de semimaraton din Polonia

Șase atleți români vor participa la Mondialele de semimaraton din Polonia

Șase atleți vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de semimaraton, care se vor desfăşura pe 17 octombrie în Polonia, la Gdynia.

Nicolae Soare va fi singurul român în proba masculină, iar Adela Paulina Bălţoi, Liliana Maria Dragomir, Adriana Nelson, Elena Adelina Panaet şi Roxana Elisabeta Rotaru vor concura în cursa feminină. 283 de sportivi (157 la masculin și 126 la feminin) din 62 de țări vor lua startul la CM de semimaraton, care a devenit singura competiţie mondială de atletism din 2020, în contextul pandemiei de coronavirus. Bahrein, Spania și Etiopia au cei mai mulți reprezentanți în proba masculină (câte șapte), iar Etiopia e singura cu șapte participanți și în proba feminină. Startul în proba feminină se va da la ora 12:00, ora României, iar în cea masculină, o oră și jumătate mai târziu.

Design unic al medaliilor la Mondialele de semimaraton

 

Cei care se vor clasa pe podium la Mondialele de la Gdynia vor avea parte de medalii cu un design unic. Mult mai groase decât cele clasice, medaliile sunt în formă de busolă. Logo-ul concursului este gravat pe partea din față, iar conturul ţării gazdă, Polonia, e proiectat pe verso.

România n-a mai cucerit vreo medalie la CM de semimaraton din 2006, când Constantina Diță a câștigat argintul, la un an după ce obținuse singurul aur din istorie pentru țara noastră în probele individuale. România are însă șapte titluri mondiale în proba feminină pe echipe – primele cinci consecutive, între 1993 și 1997, iar ultimele două în 2000 și 2005.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *