• Sportul tău, povestea ta!

România, prezentă şi la Raliul Dakar 2021. Ce obiective are Emanuel Gyenes

România, prezentă şi la Raliul Dakar 2021. Ce obiective are Emanuel Gyenes

România va fi reprezentată şi în 2021 la prestigiosul Raliu Dakar. Emanuel Gyenes va participa anul viitor pentru a 11-a oară la cea mai importantă competiţie rally-raid din lume, unde are  ca obiectiv clasarea pe podium la clasa Malle Moto.

„Emanuel Gyenes are deja statutul de legendă a Raliului Dakar şi porneşte, la începutul anului viitor, pentru a unsprezecea oară, în cea mai grea competiţie enduro din lume. La fel ca în 2020, sportivul sătmărean este înscris la clasa Malle Moto, în care participanţii pornesc în concurs fără asistenţă tehnică. Emanuel Gyenes, riderul echipei Autonet Motorcycle Team, şi-a lăsat deja motocicleta în grija echipajului de pe vasul care va transporta vehiculele competitorilor către Jeddah, Arabia Saudită, punctul de start al Dakar 2021. Tot aici vor avea loc şi verificările tehnice, între 1 şi 2 ianuarie. Înainte de asta, însă, Mani, care va decola spre oraşul de la malul Mării Roşii în 27 decembrie, va fi nevoit să stea în izolare două zile şi va fi supus unui test Covid-19. Startul raliului este programat pentru ziua de 3 ianuarie”, este anunţul din comunicatul de presă.

Ediţia a 43-a Raliului Dakar va avea loc între 3 şi 15 ianuarie 2021 şi va fi găzduită de Arabia Saudită. Traseul competiţiei va forma o buclă de 7.650 de kilometri, dintre care aproape 4.800 vor reprezenta probe speciale. Startul şi finish-ul vor fi la Jeddah.

Gyenes are ca obiective la Dakar 2021 clasarea pe podium la clasa Malle Moto şi în top 30 în clasamentul general de la clasa Moto.

„Mă bucur foarte mult că voi putea să mă aflu la startul Dakar 2021 pentru că am crezut că voi rata această ediţie din cauza accidentării pe care am suferit-o în luna iunie. Recuperarea, însă, a mers bine şi am devenit din ce în ce mai optimist odată cu trecerea timpului. Testul suprem pentru mine a fost Red Bull Romaniacs, de la sfârşitul lunii octombrie. Aici am reuşit nu doar să termin concursul fără niciun incident serios, ci am şi câştigat clasa Iron, în care am fost înscris. Această experienţă a fost factorul decisiv pentru decizia mea de a participa la Dakar”, a declarat Gyenes.

Manuel Gyenes va avea numărul de concurs 29 şi va evolua pe o motocicletă KTM, la fel ca anul trecut.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *