• Sportul tău, povestea ta!

România, nouă medalii la Campionatele Balcanice de alergare montană

România, nouă medalii la Campionatele Balcanice de alergare montană

România a cucerit nouă medalii la ediţia a 12-a a Campionatelor Balcanice de alergare montană, pentru seniori şi juniori U20, de la Poiana Braşov. Cu trei medalii de aur, trei de argint şi trei de bronz, ţara noastră a fost a doua în clasamentul pe naţiuni.

România a monopolizat podiumul în proba senioarelor. Cristina Simion a cucerit aurul cu timpul de 1 h 06 min 45 sec pe 12 km, urmată de Monica Mădălina Florea, 1 h 08 min 02 sec, şi Andreea Alina Pîşcu, 1 h 08 min 46 sec.

La masculin (12 km), victoria a revenit turcului Abdullah Cakir, în 59 min 06 sec, urmat de românii Ionuţ Alin Zincă, 1 h 00 min 33 sec, şi Leonard-Albert Mitrică, 1 h 00 min 43 sec.

Cursa junioarelor (U20) a fost câştigată de bulgăroaica Iasna Petrova, cronometrată pe 6 km în 33 min 36 sec, urmată de două atlete din Turcia, Ruken Tek, 33 min 44 sec, şi Tugce Ozkan, 35 min 33 sec. Prima româncă a fost Laura Marina Corhană (locul 5), care a încheiat cursa în 37 min 18 sec.

România, pe podium în clsamentul pe medalii la Campionatele Balcanice de alergare montană

România nu a prins podiumul nici la juniori (6 km), unde primii trei au fost turcii Mehmet Vefa Aydemir (30:13), Ramazan Yorulmaz (30:23) şi Bilal Bayramoglu (30:57). Daniel Gheorghe Rus a încheiat al patrulea (31:01).

Proba pe echipe seniori a fost câştigată de România atât la feminin, cât şi la masculin. La feminin, România a depăşit Turcia şi Bulgaria, iar la masculin a devansat Turcia şi Croaţia.

Concursul pe echipe al junioarelor a fost câştigat de Turcia, urmată de Bulgaria şi România, iar la masculin, Turcia a fost tot prima, iar România pe 2, în faţa Bulgariei.

Turcia a fost prima în clasamentul pe naţiuni, cu 4 medalii de aur, 4 de argint şi 2 de bronz, urmată de România, cu câte trei medalii din fiecare metal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *