• Sportul tău, povestea ta!

România merge la Mondialele de ultramaraton montan din Thailanda

România merge la Mondialele de ultramaraton montan din Thailanda

România va fi prezentă la Campionatele mondiale de ultramaraton montan, care vor avea loc în acest an în noiembrie, în Thailanda.

Federația Română de Atletism intenționează să trimită la competiţie cel puțin doi alergători. A anunțat criteriile de constituire a lotului național care să participe în proba de ultramaraton de 80 km, care va avea loc la Chiang Mai, între 11 şi 14 noiembrie.

Din echipă vor face parte campionii naționali (o atletă și un atlet) ce vor fi desemnați după Campionatul național de alergare montană de ultramaraton (proba de 80 km), care va fi organizat pe 10 iulie, la Șuncuiuș, în cadrul Primavera Trail Race.

România merge la Mondialele de ultramaraton montan din Thailanda

Pe lângă campionii naţionali, mai pot merge la Mondiale şi sportivii care, în perioada ianuarie 2019 – 15 august 2021, au alergat la o competiție oficială de ultramaraton montan, recunoscută de ITRA și/sau IAU, care să fi avut o distanță și un profil asemănător traseului din Thailanda (distanță – 80km, diferență de nivel cumulată: 4800m, ITRA factor: 115-154).

”În procesul de analiză și decizie, se va ține cont de forma fizică actuală a atletului, să nu fie accidentat și de potențialul de a obține o medalie sau a se clasa pe un loc în primii 6”, a anunţat FRA, care a adăugat însă că prioritate vor avea rezultatele de la Naționalele de ultramaraton montan.

Numărul de locuri finanțate de către FRA (de maximum 12) va fi determinat de nivelul performanței sportive și de bugetul FRA aprobat pentru acest an.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *