• Sportul tău, povestea ta!

România, cinci medalii la Open-ul European de judo, de la Praga

România, cinci medalii la Open-ul European de judo, de la Praga

România a încheiat pe locul 3 în clasamentul pe medalii Open-ul European de judo, de la Praga. Trei medalii de aur şi două de bronz au cucerit "tricolorii" în capitala Olandei. Olanda, cu 4 medalii de aur, 3 de argint şi 8 de bronz, a fost prima în ierarhie, urmată de Ungaria, 3-1-2.

Monica Ungureanu (cat. 48 kg), Lucian Borş-Dumitrescu (cat. 66 kg) şi Adrian Şulcă (cat. 73 kg) au obţinut cele trei medalii de aur, iar Petr Zhukov (cat. 66 kg) şi Luca Kunszabo (cat. +100 kg) revin acasă cu bronzul.

Kunszabo a obţinut medalia de bronz după ce l-a învins în meciul decisiv pe un alt român, Marius Croitoru.

Luca Kunszabo a trecut în optimi de ucraineanul Evgheni Balievski, în sferturi a câştigat în faţa altui ucrainean, Andrei Kolesnik, dar a pierdut în faţa unui al treilea judoka din Ucraina, Aleksandr Gordienko, în semifinale.

România, cinci medalii la Open-ul European de judo, de la Praga

Tot în ultima zi a competiţiei, Mircea Croitoru a câştigat în optimi în faţa maghiarului Peter Arvai, în sferturi a pierdut în faţa finlandezului Martti Puumalainen, după care l-a învins în recalificări pe polonezul Kamil Grabowski. A încheiat însă pe locul 5, după ce eşecul în faţa lui Kunszabo.

Al treilea român de la categoria +100 kg, Eduard Şerban, a pierdut în optimi în faţa lui Gordienko.

La categoria 81 kg, Marcel Cercea a trecut în turul 2 de austriacul Christopher Wagner, în optimi s-a impus în faţa cehului Radomir Musil, dar a pierdut sfertul de finală cu finlandezul Oskari Makinen. În recalificări, Cercea a câştigat în faţa ungurului Georgely Nerpel, însă a pierdut meciul pentru bronz cu cehul Jaromir Musil.

Vlad Vişan, tot la 81 kg, a cedat în turul al doilea în faţa lui Nerpel.

La 100 kg, Alex Creţ l-a învins în optimi pe elveţianul Daniel Eich, dar a pierdut în sferturi în faţa croatului Marko Kumric. În recalificări, românul a trecut de britanicul Harry Lovell-Hewitt, însă a pierdut meciul pentru bronz cu polonezul Oleksii Lysenko şi s-a clasat pe locul 5.

La feminin, Serafima Moscalu a intrat direct în sferturile de finală, unde a pierdut meciul cu croata Lara Cvjetko, după care a învins-o în recalificări pe poloneza Eliza Wroblewska. Românca a pierdut însă meciul pentru bronz cu olandeza Margit de Voogd.

România a participat la turneul de la Praga cu 17 judoka, dintre care 10 la masculin şi 7 la feminin. La competiţie au luat startul 270 de sportivi din 23 de ţări, dintre care 173 la masculin şi 97 la feminin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *