• Sportul tău, povestea ta!

România, 13 medalii la Campionatele Europene de Haltere

România, 13 medalii la Campionatele Europene de Haltere

România a încheiat cu un bilanţ de 13 medalii Campionatele Europene de Haltere de la Moscova. Ultima care a cucerit medalii pentru ţara noastră a fost Raluca Olaru, care a cucerit o medalie de aur şi una de bronz, la categoria 71 kg.

Românca a câştigat aurul la stilul smuls, cu 98 kg. A depăşit-o pe britanica Emily Godley, care a „smuls” tot 98 kg, datorită greutăţii corporale. Olaru a cântărit 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg. Olaru şi Godley au ratat a doua încercare din concurs, la 97 kg.

România, 13 medalii la Campionatele Europene de Haltere

La aruncat, Olaru a ocupat locul al patrulea, cu 120 kg, iar la total a cucerit bronzul, cu 218 kg, în urma lui Godley, cu 227 kg, şi Durante, cu 219 kg.

România a încheiat participarea la Campionatele Europene de Haltere de la Moscova cu un bilanţ de 13 medalii: şapte de aur (Monica Suneta Csengeri – trei la cat. 49 kg, Loredana Toma – trei la cat. 64 kg, Raluca Olaru – cat. 71 kg la smuls), patru de argint (Cosmina Pană – cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – cat. 55 kg la aruncat şi total) şi două de bronz (Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la total, Raluca Olaru – cat. 71 kg la total).

România a participat cu 9 sportivi, 7 la feminin şi doi la masculin, la Campionatele Europene de la Moscova, care au loc în perioada 3-11 aprilie. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere, câştigarea a trei medalii, a fost cu mult depăşit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *