• Sportul tău, povestea ta!

România, 13 medalii la Campionatele Europene de Haltere

România, 13 medalii la Campionatele Europene de Haltere

România a încheiat cu un bilanţ de 13 medalii Campionatele Europene de Haltere de la Moscova. Ultima care a cucerit medalii pentru ţara noastră a fost Raluca Olaru, care a cucerit o medalie de aur şi una de bronz, la categoria 71 kg.

Românca a câştigat aurul la stilul smuls, cu 98 kg. A depăşit-o pe britanica Emily Godley, care a „smuls” tot 98 kg, datorită greutăţii corporale. Olaru a cântărit 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg. Olaru şi Godley au ratat a doua încercare din concurs, la 97 kg.

România, 13 medalii la Campionatele Europene de Haltere

La aruncat, Olaru a ocupat locul al patrulea, cu 120 kg, iar la total a cucerit bronzul, cu 218 kg, în urma lui Godley, cu 227 kg, şi Durante, cu 219 kg.

România a încheiat participarea la Campionatele Europene de Haltere de la Moscova cu un bilanţ de 13 medalii: şapte de aur (Monica Suneta Csengeri – trei la cat. 49 kg, Loredana Toma – trei la cat. 64 kg, Raluca Olaru – cat. 71 kg la smuls), patru de argint (Cosmina Pană – cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – cat. 55 kg la aruncat şi total) şi două de bronz (Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la total, Raluca Olaru – cat. 71 kg la total).

România a participat cu 9 sportivi, 7 la feminin şi doi la masculin, la Campionatele Europene de la Moscova, care au loc în perioada 3-11 aprilie. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere, câştigarea a trei medalii, a fost cu mult depăşit.


One thought on “România, 13 medalii la Campionatele Europene de Haltere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *