• Sportul tău, povestea ta!

Retezat SkyRace, o competiție dură ce va reveni în 2021

Retezat SkyRace, o competiție dură ce va reveni în 2021

Veste bună din Valea Jiului! Retezat SkyRace Intersport revine, după pauza cauzată de pandemia de Covid-19. Astfel, cei mai îndrăzneți sportivi pot participa la competiția care va avea loc pe 19-20 iunie.

De ce îndrăzneți? Pentru că traseele de la Cheile Buții, de lângă Uricani, sunt foarte dificile, accidentate, iar vremea poate fi capricioasă. Cel mai dificil traseu al acestei competiții de skyrunning este Custura, de 28 de kilometri lungime, cu 2300 de metri diferență de nivel. Distanța trebuie parcursă în maximum 8 ore, altfel sportivii sunt descalificați.

Al doilea traseu, tot dificil, este Buta. Se aleargă pe 23 de kilometri, cu 1400 de metri diferență de nivel. Limita de timp este de 6 ore. Pentru alergătorii mai puțin experimentați sau pentru familiile cu copii, organizatorii au pregătit traseul Valea Mării, lung de 7 kilometri și cu o diferență de nivel de doar 300 de metri.

Organizatorii au pus la bătaie 1000 de locuri. Anul trecut, până să se decidă amânarea Retezat SkyRace Intersport pentru 2021, se înscriseseră deja 430 de persoane, astfel că mai sunt 570 de locuri disponibile. Înscrierile se pot face până pe 11 iunie, iar taxa de participare este de 170 de lei.

”La această competiție participă și foarte mulți sportivi străini. Am avut competitori chiar și din Noua Zeelandă. În fiecare an am avut invitați câțiva sportivi de elită, respectiv din primii zece alergători montani din lume. Suntem optimiști în ce privește organizarea acestei competiții” – Lucian Al Mari, reprezentant Sport la Orice Vârstă (unul dintre organizatori)


Detalii eveniment


Data început: 19 Jun 2021
Data final: 20 Jun 2021
Website: https://www.facebook.com
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Hunedoara
Localitate: Uricani


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *