• Sportul tău, povestea ta!

Repetiție de gală pentru francezul care va reprezenta România la JO

Repetiție de gală pentru francezul care va reprezenta România la JO

Finalul acestei săptămâni aduce o competiție importantă pentru triatlon. Este vorba de etapa de Cupă Mondială de la Valencia. România va avea un reprezentant la startul de pe 7 noiembrie. Felix Duchampt va concura pentru premiul pus la bătaie în orașul spaniol.

Felix va lua startul alături de alți 56 de sportivi din țări de pe tot globul. Ungaria, Belgia, Israel, SUA, Columbia, Siria și chiar Bermuda sunt printre țările care vor avea reprezentanți la Valencia. Premiile totale ale întrecerii, care va avea și o probă feminină, se ridică la 100.000 de dolari.

Pentru Felix Duchampt este o repetiție pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. Francezul de 30 de ani este pe locul 24 în clasamentul continental și pe 39 în cel mondial, dat publicității de Federația internațională de triatlon. În cariera sa, a luat startul în 76 de curse, a câștigat 7 și a urcat de 18 ori pe podiumul de premiere.

Cum a ajuns în România? De voie, de nevoie. Franța are mulți sportivi foarte buni la triatlon, iar Felix, care are certificat de naștere românesc, nu a prins lotul. A fost contactat de mai multe federații, dar a ales cu inima și a venit în țara noastră. În februarie chiar a câștigat Habana PATCO Triathlon Panamerican Cup pentru România.

Până să ajungă în România, a fost multiplu campion național la tineret și Under-23, campion mondial universitar, a câștigat două Cupe Europene și a luat 3 medalii la Cupe Mondiale.

Acum 12 zile, Felix a concurat la Barcelona, în cadrul ETU Sprint European Cup. A terminat pe locul 8, aproape de norvegienii Blummenfelt și Iden, dar și de spaniolul Gomez. Rezultatul putea fi mai bun fără cele 15 secunde de penalizare primite în urma unei decizii greșite a unui arbitru. Are însă ocazia să se revanșeze sâmbătă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *