• Sportul tău, povestea ta!

Reacția imediată a japonezilor după ce The Times a anunțat anularea Jocurilor Olimpice

Reacția imediată a japonezilor după ce The Times a anunțat anularea Jocurilor Olimpice

Japonia a negat, vineri, informaţiile pe surse din The Times cu privire la un eventual anunţ legat de anularea Jocurilor Olimpice, informează Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului japonez a afirmat că “nu există adevăr” în articolul jurnalului britanic potrivit căruia s-ar fi ajuns la concluzia că JO trebuie să fie anulate.

“Vom nega clar ştirea”, a declarat Manabu Sakai, membru al guvernului, într-o conferinţă de presă.

Guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a declarat că nu au existat discuţii cu privire la anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice.

Şi Comitetul de Organizare al JO a negat informaţiile din The Times. Precizând că partenerii săi, inclusiv guvernul şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), sunt concentraţi total pentru găzduirea evenimentului conform programării.

“Este foarte dezamăgitor să vedem că Times publică așa ceva. O astfel de ştire de tip tabloid cu o sursă care nu este de încredere. Guvernul este dedicat total organizării unor Jocuri Olimpice în siguranţă”, a declarat pentru Reuters o sursă din Comitetul de Organizare.

The Times: Guvernul japonez a ajuns la concluzia că va trebui ca JO să fie anulate

The Times a scris, citând o sursă din coaliţia de la guvernare, că guvernul japonez a ajuns în privat la concluzia că va trebui ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate din cauza coronavirusului.

JO de la Tokyo ar fi trebuit să se desfăşoare vara trecută. Au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *