• Sportul tău, povestea ta!

Antoanela Manac ”triatlonește” pentru Jocurile Olimpice

Antoanela Manac ”triatlonește” pentru Jocurile Olimpice

Triatlonul românesc este la un pas de o mare performanță: participarea a doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dacă Felix Duchampt este deja calificat, Antoanela Manac mai are de tras până să ajungă în capitala Japoniei, pentru cea mai importantă competiție a lumii.

Antoanela trebuie să mai strângă puncte pentru a-și atinge obiectivul. De aceea, va participa la trei etape de Cupă Mondială, unde țintește să adune punctele care să-i ofere biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lisabona (Portugalia), Arzachena (Italia) și Huatelco (Mexic) sunt cele 3 borne pe care le va bifa triatlonista constănțeană.

 

Antoanela Manac -Triatlon – Jocurile Olimpice

Cine este Antoanela Manac? O fată care pune pasiune înainte de toate, după cum singură a declarat. S-a apucat de triatlon în 2013. După doar un an a câștigat cea mai tare competiție organizată în România, Trichallenge Mamaia. De atunci, medaliile s-au adunat, iar Antoanela a devenit campioană balcanică și națională la duatlon și triatlon. Medalia de argint cucerită la Campionatul Balcanic din 2013, pe când avea doar 18 ani, i-a oferit siguranța că a ales bine când s-a axat pe triatlon.

Triatlonul nu este un sport ușor și o spune chiar Antoanela. Constănțeanca are însă peste 10 ani de înot de performanță. Părinții au dus-o la bazin încă de la 4 ani. A devenit repede campioană și vicecampioană națională la mai multe categorii de vârstă. A intrat în lotul național și a câștigat o mulțime de concursuri din țară, fie în bazin, fie în ape deschise.

Acum, principalul obiectiv este participarea la proba olimpică de triatlon, care înseamnă 1.5 kilometri înot, 40 kilometri de ciclism și 10 kilometri de alergare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *