• Sportul tău, povestea ta!

Predicțiile lui Novak pentru JO de la Tokyo

Predicțiile lui Novak pentru JO de la Tokyo

Anul 2020 ar fi trebuit să fie marcat de desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Din cauza pandemiei, cea mai mare competiție a lumii va avea loc vara viitoare. Ciclismul românesc va fi prezent în capitala Japoniei.

Președintele Federației Române de Ciclism ar vrea să aibă parte de surprize plăcute la cursele de ciclism de la Jocurile Olimpice, dar nu crede că vom vedea români pe podiumuri. Eduard Grosu va participa la cursa de șosea. „Va fi o cursă foarte grea pentru el mai mult ca sigur. El este sprinter, iar această cursă va fi pentru căţărători. Dar important e că s-a calificat şi că este acolo”, a declarat Eduard Novak pentru Agerpres.

Vlad Dascălu va concura pentru România la Mountain Bike. Eforturile făcute de el, dar și de colegii din echipa României, Lucian Logigan și Ede Molnar, i-au asigurat calificarea la Tokyo. „Eu m-aş bucura foarte mult ca el să încheie la Tokyo în Top 10. Iar acesta este un obiectiv realist, pentru că este al doilea an de Elite pentru el. Sigur că în primii 6 ar fi super, însă el ar trebui să ajungă în forma maximă la JO de la Paris.

La Paris ar putea fi chiar pe podium. Din statistici vedem că mai toţi campionii la Under 23 la mountain bike s-au clasat apoi la Jocurile Olimpice pe 10-12-14. Deci cam ăsta e traseul. E foarte dificil. La formă maximă la mountain bike se ajunge pe la 25, 26, 27 sau 28 de ani. El e încă tânăr pentru un top 3, dar la Paris ar fi perfect pentru el”, a completat Novak.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *