• Sportul tău, povestea ta!

Poate ai uitat. Cât de importantă este mâncarea sănătoasă

Poate ai uitat. Cât de importantă este mâncarea sănătoasă

Multe studii au arătat că o dietă nesănătoasă și problemele de sănătate mintală sunt strâns legate. Un studiu mai recent, realizat în Journal of Food Sciences and Nutrition, arată că cei care au o alimentație nesănătoasă ar putea să raporteze simptome de suferință psihică moderată până la severă, comparativ cu cei care au o dietă mai sănătoasă.

Potrivit cercetătorilor, ceea ce mâncăm afectează în mod direct atât sănătatea noastră fizică, cât și cea psihică. Legături directe au fost dovedite. Creierul nostru consumă aproximativ 400 din caloriile zilnice. Asta înseamnă că, ceea ce mănânci, este folosit de creierul tău.

Mens sana in corpore sano

O minte sănătoasă, într-un corp sănătos. Și invers. Deci nu trebuie neglijat nici exercițiul fizic susținut. Corpul are nevoie să elibereze energia primită din alimentație. Iar muschii și articulațiile sunt mai sănătoși, mai elastici și mai pregătiți efortului sau se protejează mai bine în caz de accidentări.

Ce consumăm?

Creierul lucrează și ”se simte bine” în funcție de cantitatea adecvată de aminoacizi și minerale, primită din dietă.  Așadar, este important să consumi mâncare sănătoasă, care să-ți susțină sănătatea creierului și producția de substanțe chimice, acelea responsabile să te facă „să te simți bine”. Când mănânci alimente nesănătoase, creierul tău are dificultăți în a producere aceste substanțe chimice.

Potrivit cercetărilor, consumul unei diete bogate în aminoacizi și minerale adecvate tratează ADHD, PTSD, depresia bipolară și tulburarea depresivă majoră. Este important să mănânci o dietă sănătoasă, nu numai pentru sănătatea ta mintală, ci și pentru sănătatea ta fizică!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *