• Sportul tău, povestea ta!

Oradea îl așteaptă pe noul X-Man

Oradea îl așteaptă pe noul X-Man

Oradea va fi centrul triatlonului românesc în 5 iunie. În cel mai la modă oraș din Vestul țării se va desfășura X-Man România, competiție organizată de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor și Federația Română de Triatlon.

Cum se va desfășura, mai precis, această competiție? Practic, concursul se va disputa pe două lungimi de traseu. Cea lungă presupune 3800 de metri de înot, 176 de kilometri de ciclism și 41.6 kilometri de alergare. Distanța Half înseamnă 1900 de metri de înot, 91 de kilometri de mers cu bicicleta și alergare pe 21.6 kilometri. Startul se va da la Barajul Fughiu, în timp ce sosirea va avea loc în Centrul Competițional din Piața Unirii.

Pentru proba de înot, care va începe dis-de-dimineață (07:00 pe traseul lung și 08:00 pe Half), timpul-limită este de 2 ore și 20 de minute, respectiv 1 oră și jumătate. Cursa se va desfășura pe canalul de fugă în amonte de pe Barajul Fughiu.

Pentru proba de ciclism, organizatorii au gândit o buclă de 17 kilometri, care va fi parcursă de 10 ori pe traseul lung și de 5 ori pe Half. În plus, este o porțiune de 3 kilometri de intrare / ieșire, la la Lacul Fughiu până la Husasău de Criș.

Alergarea va începe de la Fughiu, cu un traseu introductiv de 11.6 kilometri până la Oradea. Apoi, participanții la traseul lung vor face 15 ture de Piața Unirii, în timp ce alergătorii de la Half vor efectua doar 5 treceri. Această buclă merge prin Parcul 1 Decembrie – Strada Mihai Viteazu – Strada Vasile Alecsandri – Piața Unirii, unde va fi plasat și punctul de revitalizare.

La finalul concursului, Federația Română de Triatlon va desemna și îi va premia pe campionii naționali la triatlon pe distanță lungă. Că tot a venit vorba de premii, acestea sunt de 600 de euro pentru locul 1, 500 de euro pentru locul 2 și 400 de euro pentru locul 3 la Cursa Lungă. Sportivii de pe podiumul traseului Half vor fi recompensați cu 400 de euro (locul 1), 300 de euro (locul 2), respectiv 200 de euro (locul 3). La X-Man s-au înscris 269 de sportivi, dar și 29 de echipe.


Detalii eveniment


Data început: 05 Jun 2021
Data final: 05 Jun 2021
Website: https://www.facebook.com
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Bihor
Localitate: Oradea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *