• Sportul tău, povestea ta!

O nouă competiţie în calendarul atletismului: Mondialul de alergare pe şosea

O nouă competiţie în calendarul atletismului: Mondialul de alergare pe şosea

World Athletics a anunţat introducerea unei noi competiţii importante în calendar. Din 2023 vor avea loc Campionatele Mondiale de alergare pe şosea.

Noua competiţie va înlocui Mondialul de semimaraton, însă această probă nu va fi singura din program. CM de alergare pe şosea vor cuprinde şi proba de 5 km, o premieră, iar organizatorii iau în calcul şi introducerea probei cu lungimea de o milă. Mondialul va cuprinde şi curse pentru alergătorii amatori. Asta deoarece forul suprem al atletismului şi-a propus să nu mai pună accentul doar pe performanţa în sine, ci şi pe capacitatea de a atrage cât mai mulți oameni către mişcare.

”Creșterea în popularitate a semimaratoanelor, inclusiv a Campionatelor Mondiale, şi a curselor de 5 km, precum cele de tip Parkrun, ne arată că e nevoie de un nou impuls pentru alergarea pe șosea”, a declarat CEO-ul World Athletics, Jon Ridgeon.

Gazda Mondialelor pe șosea din 2023 nu e deocamdată cunoscută. World Athletics va organiza pe 17 octombrie, la Gdynia, în Polonia, Campionatul Mondial de semimaraton, singurul eveniment major care are loc în acest an, afectat din plin de pandemia de coronavirus. Mondialele de cros, mutate în anii pari. Crosul poate intra în programul JO 2024 Forul mondial al atletismului a decis să mute Mondialele de cros în anii pari, pentru a se alinia cu Jocurile Olimpice. Schimbarea îşi va face efectul din 2024, ediţie a cărei gazdă nu este cunoscută deocamdată.


Noi îți filmăm competiția. Contactează-ne și îți facem o ofertă!

La sfârşitul lunii iulie s-a anunţat că ştafeta mixtă de cros ar fi putea fi introdusă în programul JO de la Paris, din 2024. Campionatul Mondial de cros din 2021, de la Bathurst (Australia), a fost mutat pentru 2022 din cauza restricţiilor provocate de pandemia de COVID-19.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *