• Sportul tău, povestea ta!

Nu mai e loc de amânare. Anunț important făcut de premierul Japoniei

Nu mai e loc de amânare. Anunț important făcut de premierul Japoniei

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a afirmat că Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Tokyo, amânate de anul trecut, vor avea loc, în ciuda îngrijorărilor legate de creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Jocurile Olimpice, amânate de anul trecut, sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august, iar Jocurile Paralimpice în intervalul 24 august – 5 septembrie.  Premierul Japoniei, Yoshihide Suge, a spus că ambele competiții vor avea loc în această vară. Anunțul a fost făcut chiar într-una dintre cele mai grele perioade penru Japonia de la începudul pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice de la Tokyo | 23 iulie – 8 august 2021

În ultimele zile, Japonia a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de Covid-19, iar Tokyo a raportat pentru prima dată peste 1.000 de cazuri pe o zi. La 31 decembrie, la Tokyo s-au raportat 1.337 de noi cazuri, în timp ce în ziua anterioară numărul noilor cazuri de infectare cu Covid-19 era 783. Până acum, în Japonia s-au înregistrat 239.041 de cazuri de coronavirus şi 3.337 decese.

Care ediții ale Jocurilor Olimpice au mai fost amânate

 

Jocurile Olimpice de vară au mai fost anulate de trei ori, de fiecare dată din cauza războaielor

Ediția din 1916, de la Berlin, nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial.
Ediția din 1940, de la Tokyo (apoi acordată orașului Helsinki), nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.
Ediția din 1944, de la Londra, nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *