• Sportul tău, povestea ta!

Munții Rodnei așteaptă alergători în iunie, pentru Sky Race

Munții Rodnei așteaptă alergători în iunie, pentru Sky Race

Alergători, pregătiți-vă pentru o vară plină de competiții! Munții Rodnei vor găzdui o întrecere minunată, Rodnei Sky Race, care propune 4 curse, una mai frumoasă decât cealaltă. Evenimentul va avea loc pe 3-4 iulie și va avea drept punct de plecare stațiunea Borșa.

Organizatorii Rodnei Sky Race au anunțat că participanții la concurs vor putea alege din patru trasee. Să vedem care sunt acestea:

  1. Traseul Puzdrelor – este lung de 25 de kilometri și are 2100 de metri diferență de nivel. Acest traseu traversează Borșa și trece prin Valea Fântânii, Piciorul Galațiului, Cascada Puzdrele, vârful Puzdra Mare (2189 metri), Tarnița Puzdrelor, vârfurile Anieșul Mare, Laptelui, Negoiescului, Galațiului, Știol, Cascada Cailor. Adică, pe scurt, un traseu senzațional.
  2. Traseul Galațiului – are 17 kilometri, cu 1300 de metri diferență de nivel. Pentru această cursă se pot înscrie 350 de persoane.
  3. Traseul Family – lung de 7 kilometri, are o diferență de nivel de 600 de metri. Este un traseu ușor, pentru începători, care merge până la Cascada Cailor și înapoi în Borșa. Cursa este destinată echipelor compuse dintr-un adult și un copil.
  4. Rodnei Vertical – este o cursă de ascensiune de 3 kilometri, cu un grad de dificultate mare. Se pleacă de la baza pârtiei de schi, se urcă paralel cu linia telefericului și se ajunge pe Vârful Știol, unde este sosirea.

Prima ediție a acestei competiții a avut loc în 2014, pe când se nume Runsilvania Sky Race. Conceput ca un eveniment de weekend pentru familiile care practică sporturi montane, Rodnei Sky Race s-a dezvoltat an de an, iar numărul de înscrieri a crescut. Proba Rodnei Vertical a apărut în calendar în 2019. Anul trecut, din cauza pandemiei, cursa programată pe 4 iulie nu a avut loc.


Detalii eveniment


Data început: 03 Jul 2021
Data final: 04 Jul 2021
Website: http://rodneiskyrace.eu
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Maramureş
Localitate: Borșa


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *