“Mihai Viteazul Printul intrat in legenda Europei”- proiectie de gala la Ploiesti

[ad_1]

EMOȚIONANT: Municipiul Ploiești găzduiește proiecția de gală a filmului “Mihai Viteazul Prințul intrat în legenda Europei”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2022, de la ora 19.00, la Cinema City din AFI Ploiești, în prezența actorilor principali Denis Ștefan și Aurelian Man, originari din Ploiești, și a regizorului, Mihaela Mihai. La gală vor participa autorități locale, precum și o serie de invitați speciali, inclusiv din străinătate.

Din distribuția filmului fac parte actori apreciați, atât în țară cât și în străinătate, alături de celebra actriță Maia Morgenstern.

Teebuie știut: Orașul Ploiești este ctitorit de voievodul Mihai Viteazul, rolul domnitorului revenind actorului Denis Stefan.

Este, în această nouă peliculă, povestea voievodului care, la acea vreme, a cutremurat gândurile și acțiunile Europei, cucerind încrederea conducătorilor țărilor europene ale epocii sale, înainte să împlinească vârsta de 40 de ani. Un vizionar care a dus la crearea României de astăzi și al cărui destin a rămas pentru totdeauna în istorie.

Filmul are audiență generală și se bazează pe documente și declarații, în premieră, ale prof. pr. dr. Vasile Oltean, teologul care a descoperit un manuscris rar despre Mihai Viteazul și obiecte aparținând domnitorului.

Primăria Municipiului Ploiești este partener oficial al acestui eveniment cinematografic deosebit.

Articolul “Mihai Viteazul Printul intrat in legenda Europei”- proiectie de gala la Ploiesti a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link