• Sportul tău, povestea ta!

Maratonul Apuseni a ajuns la ediția a 10-a

Maratonul Apuseni a ajuns la ediția a 10-a

Zona Băișoara, de lângă Cluj, este superbă și atrage tot mai mulți turiști, dar și sportivi. Nu întâmplător Maratonul Apuseni a ajuns la ediția cu numărul 10, una care se anunță spectaculoasă. Competiția va avea loc pe 4 septembrie.

“Ediția aniversară msg Maraton Apuseni le propune concurenților un nou traseu de ultramaraton, pe o distanță de 87.6km, o nouă tabără de bază și o zonă nouă de start pentru restul circuitelor de alergare – maraton 44.1km, semimaraton 21.3km, cros 12.2 km și family.

Inaugurăm tot în data de 4 septembrie și primul marcaj permanent al unui traseu de maraton montan in Romania. Traseul se va putea parcurge în plimbare, în alergare și parțial cu bicicleta. Pe săgețile de marcaj, alergătorii, drumeții și bicicliștii vor găsi informații despre distanțele între puncte cheie de pe traseu, unde în cadrul competiției de alergare se află punctele de alimentare, un QR code cu link către website-ul competiției maratonapuseni.ro, unde vor fi disponibile mai multe informații precum track-ul în format gpx iar în zona de start, în parcarea Buscat Resort, un panou cu harta circuitului si toate informațiile necesare”, au scris organizatorii.

Traseele propuse de organizatori, Clubul Sportiv Alpin Universitar și Clubul Alpin Român Filiala Cluj, sunt de o frumusețe aparte. Colibele Bocșești, satul Săgagea, Rezervația geo-botanică Scărița- Belioara, Dealul Româneasa, Colibele La Știolne, Colibele Zăpodie, Dealul Boinic sunt doar câteva din atracțiile zonei. Concurenții pot arunca priviri în stânga și-n dreapta, dar vor trage tare și pentru a se situa cât mai sus în curse. Organizatorii au anunțat că vor fi 5 curse:

– Ultra – traseul este lung de 87.6 kilometri, cu o diferență de nivel de 4430 de metri. Vor fi 9 puncte de control pe traseu, iar startul și sosirea vor fi la Șesu Cald, în Stațiunea Muntele Băișorii.

– Maraton – alergătorii vor parcurge 44.1 kilometri, diferența de nivel este de 2.540 de metri. 5 puncte de alimentare îi așteaptă pe concurenți.

– Semimaraton – se va alerga pe 21.3 kilometri, cu o diferență de nivel de 1.000 de metri. Pe traseu vor fi 3 puncte de alimentare.

– Cros – traseul măsoară 12.7 kilometri, diferența de nivel este de 570 de metri. La Valea Vadului va fi amenajat un punct de alimentare.

– Family – este cel mai scurt traseu, de 4.2 kilometri, diferența de nivel fiind de 148 de metri. La Poiana Buhuia va fi singurul punct de hidratare.

Traseele sunt amenajate pe drumuri publice, forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate, care vor fi însă semnalizate.


Detalii eveniment


Data început: 04 Sep 2021
Data final: 04 Sep 2021
Website: https://www.facebook.com
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Cluj
Localitate: Băișoara


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *