• Sportul tău, povestea ta!

Maraton montan cu inima mare, la Codlea

Maraton montan cu inima mare, la Codlea

17 octombrie este data aleasă de organizatori pentru Maratonul Montan Rafael. Ajuns la a șasea ediție, acest concurs este cu atât mai special în acest an. O parte din fondurile strânse în urma înscrierilor va fi destinată terapiilor gratuite oferite copiilor și adulților cu dizabilități.

În mod normal, la Maratonul Montan Rafael se desfășoară 5 curse (maraton, semimaraton, 10 km, 5 km și întrecerea copiilor). Din cauza pandemiei, în acest an se va organiza doar cursa de Maraton, la care vor lua startul 100 de sportivi. Startul se va da din Maialul Codlei, iar alergătorii vor pleca în mai multe valuri, pentru a respecta măsurile de distanțare socială. Cursele de 5, 10 și 21 de kilometri se vor desfășura online, pentru ca tradiția acestei competiții, ajunsă la a șasea ediție, să fie dusă mai departe.

Traseul Maratonului Montan Rafael este spectaculos și oferă alergătorilor tot felul de provocări frumoase. Păduri, stânci, coline, locuri deschise, zone sălbatice – toate sunt ingredientele unei zile care se anunță superbă. Startul este moale, însă doar pentru 1 kilometru. Apoi începe un urcuș dur. Finalul acestuia este însă minunat. Ajunși în vârful dealului, sportivii pot admira toată zona, care cuprinde Brașovul, Codlea, Ghimbavul și Cristianul. Ștrandul Codlea – Cariera – Holbav – Cetatea Neagră, apoi un urcuș la 1292 de metri – sunt punctele importante ale Maratonului.

Fundația Rafael, care organizează această competiție, va oferi premii câștigătorilor. Cupele sunt realizate chiar în Atelierul Rafael. Fundația Rafael a fost înființată în anul 2007, cu ajutorul a doi olandezi cu inimă uriașă. Aceștia au pornit în marș din Amsterdam spre Codlea, cu gândul de a strânge bani pentru copiii cu dizabilități din orașul brașovean. Cei 50.000 de euro adunați în acea excursie nemaipomenită a reprezentat începutul unei povești extraordinare.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *