• Sportul tău, povestea ta!

Luna noiembrie aduce Maratonul Nisipului / UPDATE: Competiția a fost anulată

Luna noiembrie aduce Maratonul Nisipului / UPDATE: Competiția a fost anulată

UPDATE 19.10.2020

Din păcate, organizatorii Maratonului Nisipului au anunțat azi că întrecerile nu vor mai avea loc, din cauza creșterii numărului de cazuri de infecții cu noul Coronavirus. „Toate înscrierile vor fi reportate pentru noua ediție a evenimentului, care va avea loc în perioada 6-7 noiembrie 2021”, au scris organizatorii pe Facebook.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Începutul de an a fost teribil pentru cei care aveau în plan să organizeze competiții. Pandemia de Covid-19 le-a stricat planurile tuturor, mulți fiind nevoiți să anuleze edițiile din acest an. Din fericire, pentru Maratonul Nisipului a fost vorba de o amânare.

Cursele care încep și se termină la Mamaia, programate inițial pentru 28-29 martie, vor avea loc pe 7-8 noiembrie. Aproape 2000 de participanți erau deja înscriși înaintea competiției din primăvară. Toți au fost anunțați atunci de amânare. „A fost o decizie grea, dar este spre binele tuturor să reprogramăm astfel de evenimente la care participă atât de mulți oameni, deoarece, până la urmă, sănătatea participanților are prioritate. Ca în fiecare an, aproximativ 10% dintre toți participanții la Maratonul Nisipului sunt străini, dar în același timp și români care locuiesc în Italia sau în alte zone afectate de Coronavirus. Este îmbucurător pentru noi faptul că am găsit înțelegere chiar și în această situație de forță majoră”, declara, în martie, Daniel Antonaru, președintele Asociației Sanasport, care organizează acest eveniment.

La Maratonul Nisipului vor fi patru curse: 42 km, Semimaraton, Cros 10 km și Cursa populară 5 km. Vor fi și două evenimente non-competiționale, ambele pe 7 noiembrie. Este vorba de Family Run, pe o distanță de 1 kilometru, cu startul la 12:30, și de Campionii Școlii, care se va desfășura între orele 11-13.

Traseul va fi în proporție de 97% pe nisip, astfel că gradul de dificultate crește față de o cursă normală. După start, toți participanții vor alerge pe direcția spre mare, apoi, la țărm, vor face o întoarcere spre Năvodari. De acolo, drumurile se despart, după cum urmează:

  • Maraton și Semimaraton – 10.5 km până în capătul buclei în zona taberei de copii Năvodari și retur
    (proba de maraton va face 2 bucle complete trecând prin zona de start);
  • Cros – 5 km până în capătul buclei în zona ieșirii din stațiunea Mamaia și retur
  • Cursa populară – 1.5 km până în capătul buclei semnalizate de organizator și retur în zona de
    start/sosire

Detalii eveniment


Data început: 07 Nov 2020
Data final: 08 Nov 2020
Website: https://www.maratonulnisipului.ro
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Constanţa
Localitate: Mamaia


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *