• Sportul tău, povestea ta!

A făcut istorie pentru Marea Britanie, iar la anul vrea să bată recordul

A făcut istorie pentru Marea Britanie, iar la anul vrea să bată recordul

Atletul britanic Mo Farah a anunțat că va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021) cu același obiectiv. Câștigarea unei medalii olimpice, deși va avea 38 de ani și jumătate la startul competiției. O vârstă destul de înaintată pentru orice sportiv de performanță, dar mai ales pentru unul care trebuie să alerge precum ”lupii tineri”.

Mo Farah (Mohamed Muktar Jama Farah) este un alergător de distanță, care s-a născut și și-a petrecut copilăria în Somalia. S-a mutat în Anglia când avea opt ani. A fost fermecat de fotbal, dar profesorul său de educație fizică a remarcat că are calitățile perfecte pentru un alergător. Au urmat aproape 20 de ani fără realizări importante. În 2008, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar nu a prins nicio finală.

Șase ani senzaționali

Primele medalii cu adevărat importante au fost cucerite în 2010. A câștigat titlul european la 10.000 m, dar și la 5.000 m. Apoi, au venit marile succese. A devenit primul britanic care a câștigat titlul mondial la 5.000 m (2011), iar faima supremă a obținut-o la Londra, în 2012. A devenit campion olimpic pe distanșele preferate: 5.000 m și 10.000 m.
Performanța s-a repetat și la Rio 2016, iar Farah, ajuns la 37 de ani, vrea să reușească tripla la Tokyo. Până acum, niciun atlet nu a reușit, nici la 5k și nici la 10 k, să câștige de 3 ori titul olimpic.

În 2017, a fost decorat de Regina Marii Britanii și a primit titlul de Sir. Acum participă la multe curse alături de soția sa, Tania. S-au cunoscut la facultate, iar în 2010 s-au căsătorit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *