• Sportul tău, povestea ta!

Kiteboarding, un sport care adună oamenii

Kiteboarding, un sport care adună oamenii

Sporturile nautice devin din ce în ce mai populare printre români. Dacă în urmă cu 12 ani, puteai să numeri pe degetele de la mâini, câți practicanți de sport de apă de tipul kiteboarding sau kitesurfing erau pe litoralul românesc, acum, comunitatea este una mare. Iar dacă în țară, nu este vânt suficient pentru acest sport, pasionații caută malurile ”mângâiate” de vânturi mai puternice în Grecia, Turcia, sau mai departe, în Caraibe.

Kitesurfing este pentru toți cei interesaţi de acest sport, de la copii până la adulţi. Important este să iubească marea, mişcarea, senzaţia de viteză și de zbor şi să aibă o condiţie fizică bună. Obligatoriu ar fi și greutatea, de minimum 45kg. Kiteboardingul presupune ca practicantul acestui sport să se folosească de puterea vântului prin intermediul unui zmeu pe care să îl controleze, astfel încât să se deplaseze pe apă.

De la Constanţa (România), Gokceada (Turcia), Lefkada şi Rodos (Grecia), El Gouna (Egipt), Boracay (Filipine) până în Martinica (Caraibe) se găsesc locuri numai bune de urcat pe placă, prins vânt și zburat pe valuri. În fiecare loc, diferă, însă, sezonul potrivit în care să mergi. Aplicațiile dedicate și care arată cât de puternic este vântul și în ce direcție bate față de mal sunt extrem de importante pentru cei care planifică vacanțele. Dacă în Gokceada este vânt din iulie și până la jumătatea lunii septembrie, în Egipt este vânt prietenos kiteboardingului până în noiembrie. Kiteboardingul este un sport care a prins valul. Adică, iubitorii de adrenalină și sport de apă au început să dedice tot mai mult timp, bani și energie kiteboardingului. Un plus pe care îl aduce acest sport, față de altele individuale, este apropierea de cei din comunitate. Vacanțele le petreci, chiar dacă nu pleci de acasă cu un grup, în comunitatea iubitorilor de vânt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *