• Sportul tău, povestea ta!

Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori străini în tribune

Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori străini în tribune

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc fără spectatori străini, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat presa japoneză, care a citat oficiali ai JO .

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc fără spectatori străini, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat presa japoneză, care a citat oficiali ai JO .

Potrivit agenţiei Kyodo, guvernul de la Tokyo a decis că „nu este posibil” să le permită suporterilor care locuiesc în afara Japoniei să asiste la JO. Aproximativ 900.000 de bilete ar fi fost deja vândute în afara Japoniei.

CIO a solicitat Japoniei să facă unele excepţii pentru invitaţii străini legaţi de sponsorii competiţiei.  Conform ziarului Asahi Shimbun, guvernul va examina această solicitare. Organizatorii se vor pronunţa oficial în această lună, după o reuniune între guvernul japonez, municipalitatea din Tokyo, organizatorii Jocurilor și CIO.

Jocurile Olimpice trebuiau să se desfăşoare anul trecut.  Au fost amânate cu un an, din cauza pandemiei, şi vor avea loc între 23 iulie şi 8 august.

Jocurile Olimpice Tokyo, fără spectatori străini

Majoritatea japonezilor se opun prezenţei publicului venit din străinătate la Jocurile de la Tokyo,  potrivit unui sondaj realizat de cotidianul Yomiuri. 77 % dintre persoanele chestionate nu sunt de acord ca spectatorii străini să participe la competiţia supremă a sportului mondial.

Decizia în privinţa prezenţei spectatorilor străini va fi anunţată până la sfârşitul acestei luni. Cel mai probabil înaintea debutului ştafetei naţionale a flăcării olimpice, de pe 25 martie. Și această ceremonie va avea loc fără spectatori.

Conform sondajului comandat de Yomiuri, 45% dintre respondenţi sunt în favoarea prezenţei spectatorilor, în timp ce 48% se opun.

Preşedintele Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, a anunţat că nu se doreşte o derulare a Jocurilor cu porţile închise.

”Tokyo 2020 va fi primul eveniment global care se va desfăşura în timpul pandemiei şi credem că trebuie să servească drept mostră de triumf contra virusului”, a spus Hashimoto. Sondajul dat publicităţii luni a fost realizat telefonic între 5 şi 7 martie. 1.066 din cele 1.977 de persoane contactate au răspuns întrebărilor Jocurile Olimpice Tokyo fără spectatori străini.

PÂNĂ LA STARTUL JOCURILOR OLIMPICE, URMĂREȘTE MOUNTAIN BIKE ÎN MUNȚII CARPAȚI  ↙


One thought on “Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori străini în tribune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *