• Sportul tău, povestea ta!

Învață de la cei încercați și prețuiește viața!

Învață de la cei încercați și prețuiește viața!

Poveste de viață incredibilă pentru Nick Watson, un concurent de Ironman. Acum 16 ani, începea a doua sa cursă de acest gen, în Hawaii, cu gândul la soția sa însărcinată. A concurat doar cu gândul la fiul pe care urma să-l aibă. Nici nu a mai contat rezultatul, ci doar faptul că trebuia să fie aproape de familie.

Își și imagina cum va lua startul la întreceri de alergare de anduranță alături de copilul său. Visul i s-a îndeplinit, dar nu chiar cum și-ar fi dorit Nick. Fiul său, Rio, s-a născut cu o boală cromozomială, care îi afectează dezvoltarea intelectuală și abilitatea de a vorbi. Apoi, Nick a suferit o serie de necazuri. Afacerea i-a dat faliment, cineva drag din familie a decedat și a fost suspect de cancer la colon. A fost momentul în care britanicul și-a reevaluat viața. A pus accent pe familie și pe sănătate. A decis să-i arate lui Rio ce înseamnă sportul.

Nick a căutat curse de triatlon la care să poată lua startul alături de fiul său. A făcut rost și de echipamente modificate pentru Rio, inclusiv un scaun cu rotile. Prima lor competiție a fost Half-Ironman, terminată după 6 ore și jumătate. Timpul nu l-a interesat pe Watson, ci doar fericirea de pe chipul lui Rio, care, teribil de bucuros, i-a arătat tatălui său că i-a plăcut la nebunie cursa.
Din acel moment, Nick și Rio și-au trecut în palmares 17 întreceri de Half-Ironman și alte 80 de curse de alergare de până în 50 de kilometri. Un moment fantastic a fost intrarea în Cartea Recordurilor, cu rezultatele de la 5 kilometri și 10 kilometri canoe. Recordurile au fost stabilite în Golful Persic. „Energia lui Rio este tot ce am nevoie. În ciuda dizabilităților pe care le are, și-a găsit pasiunea vieții. Este cel mai fericit om de pe pământ când concurează. Îmi oferă un zâmbet uriaș și îmi arată că mă iubește”, a declarat Watson.

Familia Watson s-a transformat în Team Angel Wolf, care o include și pe sora lui Rio, Tia, de 11 ani. Cei 3 concurează în diverse triatloane, pentru a promova un mod de viață sănătos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *