• Sportul tău, povestea ta!

Industria ciclismului merge… ca pe roate

Industria ciclismului merge… ca pe roate

Industria ciclismului, a bicicletelor și a tot ceea ce are legătură cu pedalatul este într-o continuă dezvoltare. Iar ritmul de creștere se va menține pentru cel puțin 7 ani de acum încolo. Un studiu prezentat de Grand View Research arată un procent de creștere anuală de 4.6% până în 2027.

Oamenii înțeleg tot mai mult importanța mișcării în viața lor. Doctorii recomandă ciclismul pentru a preveni boli precum diabetul, hipertensiunea arterială și obezitatea, care apar tot mai des în rândul persoanelor tinere. Dincolo de valoarea medicală a unei ture pe bicicletă, sunt mulți oameni care au adoptat un stil de viață legat de acest mod de mobilitate. Olanda este cel mai bun exemplu, cu un sfert de populație care folosește zilnic bicicleta.

7.88 MILARDE DE DOLARI – VÂNZĂRILE PROGNOZATE PENTRU 2027

În 2019, piața care cuprinde bicicletele, dar și echipamentele necesare ciclismului a ajuns la 5.49 de miliarde de dolari. Asta și datorită faptului că producătorii de echipament au știut să-și fidelizeze consumatorii și au adus pe piață lucruri noi. De exemplu, în Danemarca au avut un mare succes gecile în culori fosforescente. S-a stabilit că rata de accidente a celor ce folosesc aceste geci a fost cu 47% mai mică decât în cazul utilizării unor geci de culori închise.

5% ANUAL – CREȘTEREA PROGNOZATĂ A VÂNZĂRILOR ÎN ZONA ASIA-PACIFIC

Alte noutăți sunt reprezentate de materialul din care sunt făcute echipamentele. Companiile producătoare investesc sume mari pentru a dezvolta produse care să rezolve problema transpirației. Un boom al vânzărilor au înregistrat și căștile de protecție. Apar tehnologii noi și la fabricarea acestor elemente esențiale din “garderoba” unui ciclist. Recent s-a lansat o cască nouă care oferă o protecție de 48 de ori mai mare decât o cască făcută dintr-un material obișnuit. În ceea ce privește locul de achiziționare a bicicletelor și a echipamentelor, hipermarket-urile și supermarket-urile încă sunt pe primul loc în lume. Viitorul va aparține însă comerțului electronic, care va înregistra anual o creștere de 6%.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *