• Sportul tău, povestea ta!

Încăpățânarea unui ”nebun”. Un ”nebun” frumos

Încăpățânarea unui ”nebun”. Un ”nebun” frumos

Sportul nu are limite, indiferent de perioadele grele prin care trece omenirea. O dovedește și campionul mondial de lronman, care oferă un exemplu incredibil, dintr-o țară puternic afectată de Covid-19.

Jan Frodeno nu poate să ia pauză. Neamțul a decis să parcurgă pe 11 aprilie un traseu complet de Ironman, chiar dacă este izolat în propria locuință. Cum va face asta? Casa sa din Spania îi oferă toate facilitățile. Pentru cei 3.8 kilometri de înot va folosi piscina din curte, care are și un sistem care să copieze condițiile din competițiile oficiale. Apoi vine bicicleta.

CARTE DE VIZITĂ JAN FRODENO
38 de ani
Medaliat cu aur la triatlon la Jocurile Olimpice – 2008
Campion mondial Ironman – 2015, 2016, 2019
Campion mondial Ironman 70.3 – 2015, 2018
Deținător al recordului mondial la probele de Ironman – 2016

Frodeno va utiliza bicicleta sa de antrenament și va pedala 180 de kilometri. La finalul acestora se va urca pe banda de alergat, pentru a completa traseul de Ironman. Toată “cursa” va fi putea urmărită pe internet și are scop caritabil. “Tot timpul mă antrenez pentru Ironman, oriunde aș fi. În aceste condiții, o voi face acasă. M-am gândit la acest lucru de câteva săptămâni și când am văzut că situația din Spania e gravă, am zis că trebuie să încerc. Nu mă laud, ci vreau să strâng bani pentru cei care lucrează în spitale” – Jan Frodeno


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *