• Sportul tău, povestea ta!

Încă două echipaje calificate la Jocurile Olimpice, în proba regină a canotajului

Încă două echipaje calificate la Jocurile Olimpice, în proba regină a canotajului

Încă două echipaje calificate la Jocurile Olimpice, în proba regină a canotajului. Echipajele României de 8+1 feminin şi masculin s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce au încheiat pe locul 2 în finalele probei, la regata preolimpică de la Lucerna.

Delegaţia României pentru JO a ajuns astfel la 84 de sportivi.

Echipajul feminin de 8+1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) a obţinut medalia de argint şi s-a calificat împreună cu China.
Echipajul masculin de 8+1 (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu) a fost tot pe locul 2, după Noua Zeelandă.

Încă două echipaje calificate la Jocurile Olimpice, în proba regină a canotajului

Mihai Chiruţă a ratat calificarea la JO de la Tokyo, după ce s-a clasat pe locul 6 în finală la simplu vâsle, în timp ce echipajul de patru vâsle (Adrian Damii, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache) a încheiat pe 4 şi a ratat șansa de a merge la Tokyo.

România mai calificase anterior şapte echipaje la JO, în probele de patru rame masculin şi feminin, dublu vâsle feminin (cat. uşoară), dublu vâsle masculin şi feminin, respectiv dublu rame feminin şi masculin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *