• Sportul tău, povestea ta!

În vizită la Chris Froome

În vizită la Chris Froome

Chris Froome este cel mai bun ciclist al ultimului deceniu. O spun cele 7 victorii finale din Marile Tururi: 4 x Le Tour de France, 1 x Giro și 2 x Vuelta. Cum se pregătește britanicul de la Ineos pentru reînceperea competițiilor cicliste?

Sala de forță de la reședința sa este încărcată de echipamente de ultimă generație. Haideți să vedem câteva dintre acestea. Wahoo Kickr Smart Trainer este un aparat folosit pentru antrenamentele indoor. Este silențios și oferă o putere de până la 2200 de wați. Costă 1200 de euro. E doar începutul.

CARTE DE VIZITĂ CHRIS FROOME
34 DE ANI / 1.86 METRI / 66 KG
ECHIPE: KONICA MINOLTA (2007), BARLOWORLD (2008-2009), SKY / INEOS (2010-PREZENT)
VICTORII ÎN MARILE TURURI: 7
ALTE COMPETIȚII CÂȘTIGATE: CRITERIUL DAUPHINE (3), VELO D’OR (3), TURUL ROMANDIEI (2), TURUL
OMAN (2), CRITERIUL INTERNAȚIONAL, VUELTA A ANDALUCIA

Pentru simularea pantelor de pe șosele, Froome are un aparat care poate oferi bicicletei indoor o înclinație de la -10% până la +20%. Este perfectă pentru cățărările din Spania, Franța, Italia și Andorra. Nici acest sistem nu este ieftin. Valoarea sa este de 600 de euro. Pentru ca atmosfera de curse să fie completă, în fața bicicletei stă un ventilator care se ajustează automat la viteza cu care pedalează Froome.

 

 

View this post on Instagram

 

Spent my off season in the wind tunnel this year… hard work #clone #marginalgains

A post shared by Chris Froome (@chrisfroome) on

CHRIS FROOME A CÂȘTIGAT 15 ETAPE ÎN CELE 3 MARI TURURI
2 MEDALII OLIMPICE A CÂȘTIGAT FROOME: BRONZ ÎN 2012 ȘI 2016 LA TIME TRIAL

Ciclistul născut în Kenya și-a decorat special sala de sport. A adus câte o bicicletă din fiecare Mare Tur câștigat. Fotografii cu el din competițiile importante sunt așezate pe pereți. În acest decor, Froome trage tare pentru a fi pregătit să câștige o nouă ediție a Turului Franței. „Recuperarea merge bine. Aș putea spune că este aproape completă. Fac și exerciții care nu sunt legate de bicicletă pentru a-mi îmbunătăți partea dreaptă, unde am suferit accidentarea din Dauphine. Mă simt foarte bine, totul merge cum este programat”, a declarat sportivul ajuns la 34 de ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *