• Sportul tău, povestea ta!

Halep este favorită la US Open, dar nu știe dacă va participa

Halep este favorită la US Open, dar nu știe dacă va participa

Simona Halep a declarat că nu intenţionează să joace la US Open, însă nu a luat încă o decizia definitivă. Totuşi, Halep a precizat că poate să-şi reconsidere poziţia după ce rganizatorii US Open au adoptat măsuri sanitare mai relaxate decât s-a sugerat iniţial.

„Având în vedere condiţiile prezentate în anunţul US Open din această dimineaţă, astăzi, nu intenţionez să joc la New York. Aş dori să subliniez că decizia mea nu este bătută în cuie”, a declarat Simona Halep.

Declarația Simonei Halep a venit după ce una dintre preocupările jucătorilor a fost cazarea într-un singur hotel pentru toţi participanţii. Federaţia Americană de Tenis (USTA) şi-a revizuit intenţia, oferind sportivilor posibilitatea de a închiria un apartament în Manhattan sau de a rezerva o cameră suplimentară (plătită de sportiv) pentru persoanele însoţitoare. Sosirea la New York se poate face folosind mijloacele proprii şi nu cu chartere, aşa cum era planificat iniţial. Jucătorii vor fi testaţi pentru Sars-CoV-2 înainte de a pleca la New York şi de două ori pe săptămână în timpul turneului şi li se va măsura zilnic temperatura. Orice caz pozitiv va fi pus în carantină înainte de a fi tratat medical.

În complexul de la Flushing Meadows, la care vor ajunge cu autobuze de 55 de locuri pe jumătate ocupate şi dezinfectate înainte şi după fiecare călătorie, toţi participanţii vor respecta regulile de distanţare cu un marcaj pe sol şi vor purta obligatoriu mască. Această regulă se va aplica tuturor angajaţilor complexului, precum şi tuturor vizitatorilor.

Accesul la sălile de antrenament şi fitness va fi controlat şi trebuie rezervat. USTA se gândeşte să transforme câteva spaţii în aer liber în complexe de antrenament. Duşurile vor fi permise la arene, dar sub rezerva aceloraşi reguli de distanţare ca alte activităţi. Cele mai mari vestiare vor fi rezervate jucătorilor favoriţi.

Implementarea acestor măsuri stricte va avea consecinţe directe asupra formatului turneului. Organizatorii au anunţat că nu vor fi calificări pe tablourile de simplu, compuse din câte 128 de jucători. Cele de dublu vor fi formate din câte 32 de perechi, alese pe baza clasamentelor.

Guvernatorul statului New York a confirmat că US Open se va desfăşura în perioada 31 august – 13 septembrie

US Open va avea loc în Queens, NY, fără spectatori, în perioada 31 august – 13 septembrie. USTA va lua măsuri de precauţie extraordinare pentru a proteja jucătorii şi staff-ul, inclusiv teste, curăţare suplimentară, spaţiu suplimentar pentru vestiare, cazare şi transport dedicate”, a scris el, pe Twitter.

Mai mulţi jucători, printre care Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios şi Simona Halep, şi-au exprimat îndoielile cu privire la participarea la competiţia din acest an. Liderul ATP, Novak Djokovici a spus că protocoalele propuse sunt „extreme”, părere împărtăşită şi de Simona Halep, care intenţionează să nu participe.

Halep este favorită la US Open

Simona Halep ocupă locul doi în clasamentul WTA, dar este principala favorită la câștigarea turneului de la New York. În 2015, a jucat în semifinale, iar în 2019 a fost eliminată în turul 2 de americanca Taylor Townsend.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *