• Sportul tău, povestea ta!

Guvernul britanic a decis. Când se poate relua sportul în Marea Britanie

Guvernul britanic a decis. Când se poate relua sportul în Marea Britanie

Guvernul britanic a publicat un document de 50 de pagini care detaliază modul în care va începe să relaxeze restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Cea mai importantă decizie este că orice formă de sport profesionist, chiar și fără spectatori, a fost interzisă cel puțin până la 1 iunie.

Guvernul britanic a mai anunțat că va monitoriza cu atenție efectele reluării competițiilor și că va ține cont și de ce se va întâmpla în alte țări. Pagina 21 a docmentului stipulează clar că redeschiderea arenelor sportive pentru fani va depinde de numărul de cazuri de persoane infectate, fără a face referire la un număr exact înregistrat la nivel național.

La data emiterii documentului, Marea Britanie avea 190.651 de persoane infectate dintr-un total de 223.060  de persoane înregistrate de la începutul pandemiei.

Comitetul Olimpic Britanic a anunțat că în data de 14 mai va fi o ședință în care se va stabili calendarul, iar Premier League a stabilit deja ca meciurile de fotbal să se reia din data de 12 iunie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *