• Sportul tău, povestea ta!

Fără voluntari străini la Jocurile Olimpice. Sportivii germani au cerut lămuriri

Fără voluntari străini la Jocurile Olimpice. Sportivii germani au cerut lămuriri

Japonezii au anunțat că au luat decizia ca Jocurile Olimpice din acest an să se desfășoare fără voluntari străini. Comitetul de organizare nu va permite voluntarilor de peste hotare să intre pe teritoriul Japoniei. Cu excepţia unora care sunt consideraţi esenţiali.

Directorul general al comitetului Tokyo 2020, Toshiro Muto, a precizat că vor fi făcute excepţii pentru voluntarii experţi şi specializaţi pe sporturi specifice. Aceștia vor primi notificări individuale.

Acest lucru se întâmplă după ce s-a decis interzicerea prezenţei spectatorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus.

Organizatorii au decis să ramburseze banii pentru cele aproximativ 600.000 de bilete la competiţiile olimpice achiziţionate de rezidenţii de peste hotare. La fel şi pentru 30.000 de tichete achiziţionate pentru Jocurile Paralimpice.

Fără voluntari străini la Jocurile Olimpice

Sportivii germani se tem pentru propria siguranţă la Jocurile Olimpice, după ce comitetul de organizare a luat decizia clară: fără voluntari străini la Jocurile Olimpice. Alianţa sportivilor germani a solicitat Comitetului Internaţional Olimpic şi federaţiilor internaţionale sportive ”să explice rapid şi convingător” cum se vor desfăşura, din punct de vedere al siguranţei, competiţiile de calificare pentru Tokyo, în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Stadionul Olimpic din Tokyo

Sportivii germani au solicitat o mai mare transparenţă privind măsurile de siguranţă de la Jocurile Olimpice. Au cerut ca sportivii să aibă un cuvânt de spus asupra condiţiilor impuse. S-a propus o dezbatere publică privind vaccinarea sportivilor care merg la Tokyo şi riscul la care sunt expuşi aceştia.

”În general, este improbabil ca infectările să fie complet evitate. CIO trebuie să comunice în mod mai transparent în ce condiţii se pot desfăşura Jocurile şi în cele în care nu se pot desfăşura”.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura în această vară. Între 23 iulie şi 8 august, fără spectatori străini în tribune.

 

Dacă mai ai câteva secunde, vezi care sunt cei mai medașliați sportivi la Jocurile Olimpice.

Top 10 cei mai medaliați sportivi români la Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci este în top

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *