• Sportul tău, povestea ta!

Exerciții pentru acasă, alături de copil

Exerciții pentru acasă, alături de copil

Perioada în care lumea va fi afectată de epidemia de coronavirus pare că se va prelungi. Multe săli de forță s-au închis sau se vor închide, astfel că amatorii de sport trebuie să se descurce acasă. Nu pare locul ideal, mai ales că e greu de amenajat un spațiu cu gantere, haltere și alte echipamente într-un apartament de două camere din Berceni, Titan, Cluj-Napoca sau Rădăuți. Dar sunt alte exerciții care se pot face în casă, cu ajutorul unui copil.

Cel mai simplu exercițiu este reprezentat de flotări cu copilul în spate. Asta în cazul în care copilul nu are 18 ani și 75 de kilograme. Dacă vrea și micuțul să participe la ședința de forță, poate încerca abdomenele. Și faceți cu rândul. Îi prindeți bine picioarele cu mâinile pe podea și numărați. Apoi încercați și invers. Luați o pauză și puteți continua cu genuflexiuni, cot la cot. Vă puteți învăța copilul cum să facă genuflexiunile corect și cum să respire pentru a nu rămâne fără aer. Un alt exercițiu ușor de făcut și care nu necesită spațiu este “Scândura”. Vă puneți coatele pe podea, antrebrațele întinse, picioarele la fel și stați câteva secunde. Sau zeci de secunde.

Păcălește coronavirusul! Antrenează-te alături de copil!

 

Sportstory.ro – Sportul tău, povestea ta

 

Putem trece mai departe. Două perechi de gantere sunt ideale pentru casă: una mai mare și alta mai mică. Vă puneți alături de copil pe podea, pe spate, și faceți repetări de ridicări de gantere. Să vă stabiliți dinainte numărul și nu exagerați, ca să nu îi oferiți micuțului o febră musculară de toată frumusețea. Urmează și o scurtă pauză, în timpul căreia îi puteți explica băiatului sau fetei cum să facă Foarfece. Întins pe spate, iar apoi ridicat mâinile și picioarele cât să se atingă. Nu e chiar ușor, dar puteți spune o glumă, o poveste ca să treacă mai ușor seria de repetări.

Sursă foto: freepik.com

Dacă nu aveți vecini prea pretențioși, puteți să începeți o alergare mai specială. Vă puneți palmele pe podea și începeți să vă mișcați precum tata urs, în căutarea copilului. Va ieși o nebunie de concurs, mai ales dacă aveți o cameră mai mare și cu locuri de ascuns. O serie de exerciții poate fi la fel de veselă: o săritură – o “scândură” – o flotare – o săritură. Puteți face chiar o întrecere cu micuțul, care termină mai repede 10 repetări.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *