• Sportul tău, povestea ta!

Estimări despre reluarea competițiilor sportive. Ce spun autoritățile

Estimări despre reluarea competițiilor sportive. Ce spun autoritățile

Ultima ordonantă militară interzice orice fel de activitate sportivă de masă până la jumătatea lunii mai. Mai exact până pe data de 15 mai. Apoi, nimeni nu poate ști cu exactitate când se pot relua competițiile, însă se pot face estimări în funcție de previziunie celor care se ocupă de monitorizarea pandemiei de coronavirus.

În România, autoritățile au anunțat că vor urma câteva măsuri de relaxare, iar primele sectoare vizate sunt cele comerciale.
”Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai, unele restricţii vor dispărea, multe altele vor rămâne în picioare. Şi pas cu pas, în funcţie de evoluţia cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate pentru că experţii spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să găsim o modalitate de trai cu această epidemie. Pe măsură ce interdicţiile impuse de autorităţi vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

 Când ar putea fi reluate competițiile sportive

 

”Măsurile de izolare functionează și presiunea pe spitale e redusă. Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mall-urilor și a centrelor comerciale. Ne gândim după următorele 3 luni să redeschidem. Este o dinamică ce trebuie evaluată”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Reacția Federației Române de Atletism după Ordonanța Militară Nr. 9

 

Federaţia Română de Atletism decide suspendarea tuturor competiţiilor până în data de 15 iunie. În cazul modificării măsurilor luate de Guvernul României şi Preşedinţia României, această decizie poate suferi modificări care vor fi comunicate imediat în momentul adoptării. Sportivilor li se va permite ca, la ieşirea din starea de urgenţă, să îşi reia antrenamentele în condiţii cât mai aproape de cele obişnuite şi să dispună de o perioadă suficientă pentru a fi pregătiţi să concureze. Totodată organizatorilor de competiţii li se va permite organizarea în bune condiţii a competiţiilor de atletism” a anunţat Federația Română de Atletism.

Liga Naţională de handbal, feminină şi masculină, se va relua din 1 iunie

 

Consiliul de Administraţie al FR Handbal a decis că sezonul 2019-2020 va continua, începând cu 1 iunie, dacă starea de urgenţă din România nu se va prelungi, aceasta urmând să expire în 15 mai.

La feminin, primele meciuri ar urma să aibă loc în 5 iunie, cu ultimele două sferturi ale Cupei României, între CSM Bucureşti – CSM Slatina şi SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila, urmate de partidele din Liga Naţională, începând cu 10 iunie. FRH ia în considerare și varianta propusă iniţial cu mai multe turnee pentru încheierea stagiunii.

La masculin se vor juca, din 1 iunie, restanţele SCM Timişoara – HC Buzău (etapa a XXIII-a) şi Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti (etapa a X-a).

Ulterior reluării Ligii Naţionale, în perioada 9-11 iunie, toate echipele ar urma să se reunească într-o localitate unde să se joace ultimele trei etape, sub formă de turneu. Ultima competiţie ar fi Turneul Final Four al Cupei României, reprogramat în 24-25 iunie, la Constanţa.

.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *