• Sportul tău, povestea ta!

Energizantul natural. Ideal pentru sportivi

Energizantul natural. Ideal pentru sportivi

Sfecla este una dintre legumele care se regăsește în multe dintre meniurile sportivilor. Pare ciudat că una dintre cele mai ieftine legume să fie atât de importantă chiar și pentru cei mai mari performeri, dar în combinație cu alte rădăcinoase sau fructe se transformă într-o minune pentru corp.

Dincolo de proprietățile nutritive pe care le are, sfecla este un adevărat panaceu pentru o multitudine de afecțiuni cum ar fi: anemia, circulația anormală a sângelui, cancerul și bolile de inimă. Crudă sau gătită, stoarsă sau cubulețe, răzuită sau feliată, sfecla roșie poate lua diverse forme și texturi atunci când o consumăm, dar, cu siguranță că cel mai popular dintre toate este sucul care, în combinație și cu alte ingrediente, dă naștere unui mix ce ne poate oferi un plus de energie și sănătate, dar și o explozie de gusturi și arome. Vă prezentăm 3 rețete simple, dar foarte benefice, al căror ingredient principal este sfecla roșie.

Suc de sfeclă roșie cu turmeric și banană

O sfeclă roșie curățată și tăiată cubulețe
¼ linguriță de turmeric pudră
O banană
O cană de apă

Mod de preparare

Introduceți sfecla, turmericul, banana și apa în blender, apoi mixați până se omogenizează ingredientele.  Compoziția rezultată trebuie consumată rapid

 

Suc de sfeclă roșie cu morcov și ghimbir

O sfeclă roșie curățată și tăiată cuburi
2 morcovi mari curățați și tăiați rondele
O bucată de ghimbir de dimensiunea unui cub de zahăr
6 cuburi de gheață

Mod de preparare

Introduceți sfecla, morcovii și ghimbirul în blender și mixati la viteză maximă până se transformă intr-un lichid de consistența uleiului. Apoi, introduceți cuburile de gheață și mai mixați la aceeași viteză încă 10 secunde, până gheața se transformă în fulgi. Shake-ul format se poate consuma imediat și poate înlocui chiar și micul dejun.

 

Suc de sfeclă roșie și afine

O sfeclă roșie curățată și tăiată cubulețe
50 de grame de afine
O lingură de miere
Un pahar cu apă

Mod de preparare

Se introduc în blender sfecla, afinele și apa, iar după mixare se adaugă mierea și se amestecă ușor până se dizolvă. Este ideal să se consume imediat după preparare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *