• Sportul tău, povestea ta!

El este românul care se află în prima linie a pregătirii fizice

El este românul care se află în prima linie a pregătirii fizice

Marian Drăgulescu are parte de cea mai ciudată perioadă de pregătire din cariera sa. Pandemia de coronavirus a închis sala de antrenament, dar el continuă pregătirea acasă. Motivația este uriașă. Planul său pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo este câștigarea unei medalii de aur.

Drăgulescu va împlini 40 de ani în luna decembrie, iar Tokyo 2021 va fi ultima competiție importantă din cariera sa. A mai participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice ( Sydney-2000, Atena-2004, Beijing-2008, Rio de Janeiro-2016), dar a câștigat medalii doar la ediția din 2004 (Argint – sol, Bronz – pe echipe, bronz – la sărituri. Dacă nu s-ar fi calificat la Tokyo, s-ar fi retras.

Mai tragi de tine?
Un an da. Dacă ar amâna cu doi ani, ar fi o problemă, dar un an este OK, doi ani ar fi cam mult. Dacă am reuși să stopăm răspândirea acestui virus, poate în 3 luni ne putem apuca de treabă. Cazurile cresc de la zi la zi, prioritatea trebuie să fie să ne protejam, după care să ne putem relua activitatea de zi cu zi.

Care este obiectivul tău în ultima parte a carierei?
Obiectivul este același, o medalie de aur. Nu va fi ușor. Cei care se califică sunt sportivi serioși, motivați, puternici, fiecare dintre noi vom da tot ce putem în acea competiție.

Cum este acasă? 
Nu este ușor, dar nu avem ce face. Fac exerciții în fiecare zi și îi încurajez pe toți să facă alături de mine. În fiecare zi, de la 12:30, face antrenamente live pe contul meu de facebook.

Marian Drăgulescu este cel mai medaliat gimnast român din istorie. Pe lângă cele trei medalii de la Atena 2004, la Campionatele Mondiale a cucerit nu mai puțin de opt medalii de aur și două de argint, în vreme ce la Campionatele Europene a câștigat 10 medalii de aur, șase de argint și două de bronz.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *